Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Akcia roku Windy Corner na Kráľovej sa uskutoční v najbližších týždňoch

Windy Corner 2015 klope na dvere.
Pozývame Vás na tradičný Windy Corner, akciu venovanú kiteboardingu, windsurfingu ale aj SUP.
 
Miesto: VN KRÁĽOVÁ 
 
Dátum: Upresníme podľa poveternostných podmienok v týždni pred akciou
 
Na programe ako každoročne bude Corner Slalom, súťaž o najrýchlejšieho jazdca, predaj a odborné poradenstvo v oblasti materiálu a techniky je samozrejmosťou.
 
Tešíme sa na strentutie
 
Váš Corner tím a partneri surfmagazin.skwindsurf.sk
 

 

Surfmagazin

POZRITE SI REPORT z akcii Windy Corner Kráľová z roku 2014, bude určite veselo .)…

Máme za sebou ďalší nádherný víkend na vode a je až neuveriteľné, že termín, teplota, sila a smer vetra boli takmer identické ako minulý rok. Zmenilo sa len miesto a namiesto Kaskád sa tento rok jazdilo, pretekalo, testovalo a diskutovalo na opačnom brehu VN Kráľová. Už skoro ráno sa zbiehali prví windsurfisti a kitisti, netrpezliví po skutočne dlhej a tuhej zime.

Rozhodili sa bóje na slalom, pripravili GPS prístroje, kity, dosky a oplachtenia na testovanie a otvorenie sezóny mohlo začať. Pardón, ešte by som zabudol spomenúť pivo v chladničke a Laciho guláš v 50 l hrnci. Beachflagy Cornerboardshop ukazovali už okolo 11 hodine celkom slušný južák, ktorý využívali prví jazdci.

Chalani z Moravy /Aleš a Peter, alias Golfer/ ukazovali veľmi slušný freestyle a zo slovenskej strany im kontrovali Palo Mayer a Peter „Bibi“ Tomasch. Ostatní freeridovali čo to šlo a naháňali sa na silnejúci vietor. Už okolo 12:00 sa k slovu dostal aj Bukso so svojou Ezzinou 4,2. Zarytí slalomári sa už zhromažďovali na štartovej čiare, kde si vypočuli od rozhodcov formát slalomu so štartovacou procedúrou.

Známe tváre slalomovej svk scény – Roman, Maroš, Rudla, Branco a ďalší – si dolaďovali plachty a hodinky. Mnohí využili v jednotlivých rozjazdách aj testovací vercajk, najmä RRD Firemove 110 a super rýchly a komfortný Firestorm 120 LTD. Po prvých troch rozjazdách bolo vidieť, že pre mnohých je to prvý deň na vode a pre niektorých sa slalom zmenil na celkom slušný kúpeľ pri bójach.

Po troch rozjazdách sa dostali k slovu kitisti. Niektorí si pre silný vietor požičali testovacie kity RRD v menších veľkostiach. V tom čase vietor dosahoval rýchlosť cez 15 m/s. Po 4 rozjazdách sa opäť vymenili s windsurfistami, ktorý si odjazdili ďalšie 3 rozjazdy. Po veľmi dramatickej koncovke sa nakoniec podarilo zvíťaziť o chlp Marošovi Ševčíkovi, na krk mu dýchal Roman Malík a tretie miesto obsadil Braňo „Branco“  Bielik.

V slalome kitov zvíťazil Pišta, na druhom mieste skončil Víťo a tretie miesto patrilo Lukášovi, ktorý v celom priebehu súťaže bol kandidátom na víťazstvo až do poslednej rozjazdy, kedy sa mu do kitu zaplietol ďalší jazdec. Hold taký je šport, nevadí, bol si dobrý a najbližšie to dáš : ).

Okrem slalomu sa súťažilo o najrýchlejšieho jazdca. Tento titul si odniesol Roman Malík, ktorému sa na GPS prístroji objavila hodnota 56,8 km/h. Okrem týchto borcov sa na vode objavilo mnoho ďalších hrdinov, ktorí sa statočne pasovali so silným vetrom a nešetrili seba ani vercajk. Na brehu sme narátali do 70 áut a na vode bolo v istom momente cca 65 windsurfistov a cca 20 kitistov.

Mnoho ďalších držali palce, kecali a fotili na brehu. Po 18 sa začala postupne rozchádzať a po ceste domov utriasať zážitky s tohto dňa.

Za Cornerboardshop by som chcel poďakovať všetkým kitistom a windsurfistom, ktorí sa zúčastnili otvorenia sezóny. Fotky budú súčasťou tohto reportu a na videu sa pomaly, ale isto pracuje. Ďalšia akcia bude oznámená dopredu a verím, že sa nám konečne podarí zorganizovať už avizovaný polmaratón, resp. maratón. Dovtedy prajeme pekné dni na vode

váš Cornerboardshop tím

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu