Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

V sobotu zahynul na Nojzíku windsurfista

Smutná udalosť sa udiala v sobotu na jednej z posledných surfovačiek tejto sezóny. Na Neusiedler See zahynul windsurfista z Viedne.
Surfmagazin

Okolo 14:30 si dvaja windsurfisti všimli nevládne telo 48-ročného Viedenčana asi 500 metrov od brehu pri mestečku Neusiedler am See. Jeden zostal pri tele a druhý išiel čo najrýchlejšie zohnať pomoc. Privolaní záchranári ho okamžite začali oživovať. Resuscitácia bola ale bohužial neúspešná. Telo bolo odvezené na pitvu, ktorá sa má uskutočniť v utorok, a po nej bude jasná príčina smrti.

Smutná udalosť nás zasiahla o to viac, že časť našej redakcie bola na tom istom mieste v sobotu tiež surfovať. Na vode bolo naozaj veľa Slovákov aj Rakúšanov. Každý si prišiel užiť asi poslednú surfovačku tejto sezóny na Nojzíku. Fúkal južný vietor, takže teplota vzduchu bola celkom prijateľná. Málokto si však uvedomil že voda mala iba 7 stupňov. Ak je človek dlhšie v takej studenej vode, veľmi ľahko môže nastať podchladenie organizmu a následné utopenie.

Keďže táto jeseň nebola v našich zemepisných šírkach čo sa týka vetra veľmi priaznivá, všetci sa snažíme využiť každú príležitosť dostať sa na vodu, a ideme aj do extrémnych podmienok. V takýchto hraničných podmienkach však treba oveľa viac myslieť na bezpečnosť.

Správne oblečenie je naozaj kľúčové. Pri  nízkych teplotách jednoznačne odporúčame nosiť suchý neoprén, kuklu na hlavu, rukavice a topánky.

Nikdy nechoďte na vodu sami. To platí pri windsurfingu vždy, ale stonásobne viac pri extrémnych podmienkach. Keď je vás na vode viac kamarátov, či známych, navzájom sa kontrolujte a keď niekoho nie je dlhšie vidno, skúste ho nájsť. Ak máte na brehu rodinu, či kamarátov, poproste ich aby sa na vás z času na čas pozreli.

Je nám veľmi ľúto, že tento svet opustil jeden z nás, windsurfista. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom.

 

 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu