Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Ako sa má Bibi?

Slovenská riderka Bibiana Magaji si našla nového sponzora – výrobcu kitov a dosiek Flysurfer, takže bolo načase, aby sme sa informovali o tom, ako sa jej darí na potulkách svetom s kiteboardingom!
Laci Kobulsky

1. Ako sa máš?

Ďakujem za opýtanie, všetko v poriadku. Som rada, že leto prišlo konečne aj k nám a že môžem stráviť trochu času doma, aj keď to asi nebude nadlho.

2. Prečo Flysurfer?

Flysurfer prvýkrát prejavil záujem už asi pred dvomi rokmi. Komorové kity vynikajú hlavne v stúpaní upwind, čo je dôležité na Race, teda okruhové závody. Ja som však jazdila hlavne Slalom, kde im chýbalo na obratnosti, takže sa mi veľmi prestupovať nechcelo. Prvé generácie nafukovacích kitov od Flysurferu neboli ešte celkom vyzreté, prelom sa im podaril až teraz s Boost2! Je to ideálny kite na slalom aj big air, čo sú moje hlavné disciplíny, takže som išla do toho!

Taktiež plánujem v budúcnosti jazdiť preteky na hydrofoile a pevne dúfam, že práve toto bude aj olympijská disciplína. Tu vyniká komorový Sonic: v stúpaní proti vetru, rýchlosti jazdy a schopnosti lietať aj v minimálnom vetre. S Flysurferom som teda našla ideálneho partnera vo svojej profesionálnej kariére!

Teším sa aj z perspektívy podieľania sa na vývoji nových kitov, pričom Flysurfer určite patrí k popredným výrobcom, čo sa týka inovatívnosti. Je to pekný pocit, patriť do takéhoto úspešného tímu, s ktorým si zároveň aj výborne rozumiem.

3. Nejaké nové tip top triky?

V poslednom čase som sa sústredila hlavne na Big Air. Spomedzi konkurentiek skáčem určite najvyššie, takže sa snažím pracovať na náročnosti trikov a štýle. Ako určite vieš, robiť triky a rotácie s malým prebušeným kitom vo výške 15m plus nie je také jednoduché. Najlepšie vyzerá asi môj dvojitý frontroll, z toho prvý invertovaný s grabom! Teraz pracujem na štýlovejších kiteloopoch, board-offoch a kombináciách s rotáciami.

Samozrejme, rada jazdím aj wakestyle! Musím sa priznať že trénovanie unhooked trikov som v poslednom čase trochu zanedbávala, napriek tomu sa mi sem-tam pristáť niečo do blindu zadarí. Budem sa snažiť napraviť to.

4. Kedy si mala naposledy poriadnu opicu?

Myslíš takú, že som nebola schopná ísť jazdiť? To bolo už dávno! Rada si dám pivko, ale snažím sa to neprehnať. Samozrejme, často som na rozličných kiterských akciách a pretekoch, kde nechýbajú ani výdatné párty! Vždy mám však na mysli, že ráno treba vstávať na skippers meeting, a ak bude fúkať, pôjde sa aj jazdiť, tak sa včas rozlúčim! A keď nie, a predsa ostanem dlhšie, tak to asi vďaka svojim slovenským génom tiež celkom dobre zvládam.

5. Keby ťa chcel nejaký fanúšik stretnúť, čo mu odporúčaš?

Lajknúť mi moju stránku na Facebooku a sledovať, kde sa práve nachádzam, pokojne aj napísať! Väčšinou tam, kde fúka a je teplo, aj keď to teplo niekedy nie je až také prioritné. Teraz sa ešte pohybujem na domácich spotoch u nás a v Podersdorfe, keď vyjde toto vydanie Kitesurfera, budem možno už v Ománe. Hej, niečo toho precestujem počas roka, ale práve to je jedna z tých pekných vecí na kitesurfingu.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu