Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

EFPT Theologos- 3. a 4. deň

Súťaž pokračovala a jazdilo sa od nevidím do nevidím. Vietor nesklamal a prišiel skoro presne podľa predpovede. Obidva dni sa jazdila double elimination a jazdci boli nadšený z toho, že mali druhú šancu na ukázanie trikov, ktoré vedia najlepšie.
Ria Tomašáková

Deň číslo 3, čas na double elimination

30 uzlov a menšie vlny vytvorili perfektnú arénu pre juniorskú a ženskú kategóriu. Muži stihli odjazdiť len 3 kolá ich vlastnej eliminácie.

Ako zvyčajne, juniori išli prví a druhú šancu na výhru sa snažili využiť. Primus Sörling odjazdil jeho prvý heat proti Mateuszovi Luboinskemu. Avšak zastavil ho Mateuszov starší brat Jakub Luboinsky, ktorý vyhral jeho prvý heat v EFPT. Nanešťastie mu cestu skrížil viac skúsený talian Piero Rautnik. Piero musel v ďaľšom heate čeliť Brouwersdamskému lokálovi Tigovi Kourtovi a jeho tak dokonalému Kabikuchi, že aj pro jazdci mu môžu závidieť. Tigo Kourt sa ďalej postavil proti Bodhovi Kempenovi, cez ktorého sa dostal. Avšak Lennart Neubauer si veľmi jednoducho zabezpečil prvé miesto.

Ženskú kategóriu otvorila Hanna Poschinger a ľahko sa dostala cez Sterre Meijer, čím získala tretie miesto. V nasledujúcom heate sme mohli vidieť Hannu Poschinger bojovať proti Olyii Raskine. Olyii sa však podarilo zabezpečiť si výhru. Pripravená už na Olyiu čakala Maaike Huvermann, ktorá si bez problémov zaistila prvé miesto vďaka jej power trikom.

Foto: PROtography

V mužskej double elimination sa odjazdilo 21 heatov. Bodhi Kempen a Felix Volkhardt- títo dvaja jazdci si zaslúžia trošku viac pozornosti. Obaja si vybojovali cestu heatmi na vynikajúce pozície, po neuspokojivom výsledku deň vopred. Bodhi Kempen si vynahradil stratu druhého miesta v junioroch a jazdil extra heat kvôli nepárnemu počtu súťažiacich. Nakoniec ho zastavil až v poslednom heate dňa Marco Vinante. Felix Volkhardt mal takisto skvelý deň. George Grisley a vždy pozitívny Taty Frans sa bohužiaľ cez Felixa nedostali. A tak Felix Volkhardt išiel do ďalšieho heatu, kde čelil venezuelskému jazdcovi Gollitovi Estredovi. Avšak ten si chcel opraviť reputáciu po prehre s Lennartom Neubauerom, a to sa mu aj podarilo a Felixa Volkhadrta zastavil.

Zostalo top 12 súťažiacich, ktorý musia počkať na ďaľší deň aby mohli predviesť čo vedia.

© PROtography 2021

Deň číslo 4 dlho očakávané finále

Vietor prišiel neskôr a dopredu naplánované druhé kolo juniorskej a ženskej single elimination sa nekonalo. Na rad teda prišlo finále mužskej double elimination. Antoine Albert išiel otestovať podmienky a potom ako sa vrátil na pláž po menšiu plachtu, pretek dostal zelenú. Antoine odišiel jeho prvý heat proti Samovi Esteveovi, ktorého s ľahkosťou porazil. Lennart Neubauer zastavil cestu Mattea Testu a Gollito Estredo sa postaral o inak vždy dobre pripraveného Youpa Schmidta. Belgický jazdec Yentel Caers ľahko odbavil Marca Vinentu, a to ešte netušil aký dlhý deň má pred sebou. Yentel Caers ďalej vyradil Gollita Estreda a Lennarta Neubauera. Bohužiaľ kvôli technickým problémom musel heat proti Dietrovi van der Eykenovi odjazdiť dvakrát. Yentel Caers si takýmto spôsobom vybojoval cestu až do finále, kde čelil Amadovi Vrieswijkovi. Avšak na Yentelovi už bolo vidieť únavu, ani niet divu keď sa prebojoval 7 heatmi. Amado Vrieswijk ho tak porazil a obhájil si tým prvé miesto.

Foto: PROtography

Výsledky double elimination:

Juniori:

  1. Lennart Neubauer
  2. Tigo Kort
  3. Bodhi Kempen

Ženy:

  1. Maaike Huvermann
  2. Olya Raskina
  3. Hanna Poschinger

Muži:

  1. Amado Vrieswijk
  2. Yentel Caers
  3. Jacopo Testa

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu