Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Ako na Backside 360?

Naposledy ste sa dozvedeli ako na Shaku. Zvládli ste tento manéver ustáť a chcete skúsiť niečo nové? Backside 360, štýlový wave trik, ktorý sa v základoch podobá na Shaku. Prečítajte si ako na to!
Sara Budacova

Existujú dva spôsoby Backside 360. Jeden je založený viac na časovaní, keď jazdec kĺže po vrchole vlny, pričom sa finy stratia v pene a rotuje cestou dole vlnou. Druhý spôsob, ktorý je populárnejší, je na štýl shaky, pri ktorom jazdec dokončí polovi-cu rotácie na ceste hore vlnou a vo vzduchu, dopadne v sklze dozadu a dokončí rotáciu cestou dole vlnou. Zvládnutá shaka veľmi pomôže pri učení tohto triku!

Veľmi dôležitá je rýchlosť, preto si vyhliad-nite vlnu a v plnej rýchlosti na ňu nabehnite, keď sa začne lámať. Príprava je podobná ako pri Backside Areal v štýle Shove-it. Jemne vykrojte oblúk na dne vlny a udržujte maximálnu rýchlosť. Rozšírte úchop na rahne, telo udržujte nad doskou a ostaňte v nízkom postavení s lakťami dole, presne ako pri Shake. Tesne pred dosiahnutím vr-cholu vlny extrémne zavrite plachtu a jemne ju potiahnite dozadu /č. 1/.Keď dosiahnete vrchol vlny, drsne vykrojte oblúk, hoďte sa telom dopredu a držte plachtu nízko nad vodou s vystretou prednou rukou /č. 2-3/.

Pohľad ponad predné rameno pomôže rotácii. Vo vzduchu ostaňte nad plachtou a tlačte ju dole obomi rukami s telom nakloneným dopredu, zdvihnutými prstami nôh /č. 3-5/. Po ukončení tejto hlavnej časti postupne vypusťte tlak v plachte vystieraním sťažňovej ruky a ťahom zadnej ruky hore /č. 6-7/.Dôrazne potlačte zadnú nohu ku zadnej koncovke rahna, čím pomôžete rotácii dosky. Pri dopade na vrchol vlny sa snažte dotknúť vody najprv špičkou dosky. Zadnú ruku stále ťahajte k telu. Teraz by ste mali kĺzať dozadu dole vlnou, preto udržujte hmotnosť tela nad špičkou dosky /č. 6-8/.

Plachtu presuňte cez dosku proti vetru, znížte postoj a pripravte sa, keď sa plutvička zachytí o vodu. Teraz vás to rýchlo otočí, teda buďte na to pripravení /č. 8-9/. Po ukončení triku otvorte plachtu, aby ste do nej nabrali vietor, pokrčte výrazne zadnú nohu a pokračujte jazdou na vlne /č. 9-10/.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu