Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Vizuálny systém pre správne napnutie plachty

Ako správne natiahnuť plachtu? Pre niektorých gombička zatiaľ čo pre iných obrovské trápenie. S novým VTS systémom avšak nemusíte stráviť dlhé chvíle rozmýšľaním nad správnym napnutím plachty. Táto nová Duotone inovácia spraví váš život jednuduchším.
Ria Tomašáková

Už v roku 1997 mal produktový manažér DUOTONE Raoul Joa nápad umiestniť bodky do hornej časti plachty a použiť ich ako vizuálny indikátor správneho napnutia. Koncept nazval VTS – VISUAL TRIM SYSTEM. Dnes túto prelomovú inováciu používa väčšina značiek plachiet – veď správne napnutie na sťažni tvorí približne 60 % výkonu plachty.

Ak teda 60 % výkonu pochádza z napätia na sťažni, ako môžeme zmobilizovať zvyšných 40 % a skontrolovať, či je trim skutočne správny? Duotone vám prináša veľkolepé riešenie s názvom VTS TAIL. Touto revolúciou sa podarilo vizuálne naznačiť správne napätie a prakticky eliminovať zdĺhavé dohady, pokusy a omyly ako predtým.

Keď naťahujete plachtu na rahne, pružina v systéme VTS Tail sa stlačí, čím sa aktivuje mechanizmus zatvárania okna. Keď je okno úplne zatvorené, znamená to neutrálne napätie. Od tohto momentu by ste mali brať ohľad na nálepku na zadnom rohu plachty, aby ste použili odporúčaný outhaul pre dané podmienky. Minimálne a maximálne hodnoty sa vzťahujú na čierne časti na outhaul lanku, ktoré by sa mali počítať, keď sa lano pretiahne cez príchytku po dosiahnutí neutrálneho napätia.

VTS TAIL, spolu s bodkami VTS downhaul, sa spojili a vytvorili dokonalý systém pre správne napnutie plachty– VTS COMPLETE! Kompletný, extrémne ľahko použiteľný systém, ktorý vizuálne zobrazuje dokonalé napätie downhaulu a outhaulu.

Duotone sa vždy zameriaval na zrýchlenie a zjednodušenie procesu riggovania, aby každý mohol aktivovať 100% výkonu plachty. So systémom VTS COMPLETE môže každý upravovať svoju plachtu DUOTONE tak rýchlo a presne ako naši dizajnéri plachiet, testeri a tímoví jazdci.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu