Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Starboard zlepšuje životné prostredie

Spoločnosť Starboard sa aktívne snaží zlepšiť situáciu ohľadom životného prostredia. Nielenže si dávajú pozor na to aké materiály používajú na výrobu dosiek ale dokonca sa aj zapájajú do celosvetových cieľov!
Ria Tomašáková

Už ste počuli o UNSDG alebo o Agenda 2030? V roku 2015 OSN prijalo 17 cieľov na zlepšenie životného prostredia a života ľudí. Mnohé celostvetové spoločnosti sa snažia o dosiahnutie týchto cieľov a to všetko do roku 2030. Spoločnosť Starboard sa takisto aktívne zapája do niekoľkých bodov tohto programu. Vytvorili niekoľko programov, ktoré môžete podporiť aj vy kúpou ich produktov.

THE PLASTIC OFFSET PROGRAM

ICUN odhaduje, že každý rok sa do oceánov dostane najmenej 8 miliónov ton plastov. Ako surferi to zažívame počas každého sedenia na vode a vidíme, že tento problém narastá alarmujúcou rýchlosťou.

Starboard je prvý, kto stanovil internú cenu plastov na základe použitia. Koncom roka 2017 spustili prvý plastový ofsetový program na svete (POP). Každému materiálu priraďujú hodnotu v dolároch na základe jeho životnosti, recyklovaného/bio obsahu a poškodenia životného prostredia, potom to vynásobia množstvom, ktoré sa používa na výrobu ich produktov. Finančné prostriedky z dane idú na pilotný program, ktorý čistí plasty z pláží v thajskej Pattayi, čím sa kompenzuje stopa plastov, ktoré Starboard spotrebuje.

Keď si kúpite Starboard dosku, pomáhate pozbierať viac odpadu prostredníctvom nášho programu POP. Za každú vyrobenú dosku vyzbierajú 1,1 kg plážového / oceánskeho plastového odpadu. To je ekvivalent množstva plastového odpadu, ktorý sa dostane do oceánu, na osobu za 1 rok.

PROGRAM NA VZDELÁVANIE

Aby sme zmenili budúcnosť, musíme zmeniť myslenie budúcich generácií. Environmentálny tím často navštevuje školy, aby vzdelával o problémoch, ktorým naša planéta čelí, a učil deti, ako môžu pomôcť životnému prostrediu.

Kniha SUPKids je flexibilný program pre učiteľov, ako zapojiť svojich študentov do environmentálnych aktivít. Medzi ne patrí bezpečnosť vody, základy SUP, znečistenie plastmi, cvičenie a výživa.

Spoločnosť Starboard investovala do jednoročného študijného programu pre školy po celom svete – so zameraním na environmentálne otázky. Tým, že deti učíme o udržateľnosti, formujeme budúcnosť.

KARBÓNOVÁ STOPA

Spoločnosť Starboard zasadí jeden mangrovník na každú vyrobenú dosku!


Pri výrobe dosky sa uvoľní v priemere 100 kg CO2. Mohutný mangrovový strom je vysadený tak, aby absorboval ekvivalentné emisie CO2 z výroby. Absorbuje totižto 1 000 kg CO2, čo je približne desaťnásobok množstva emisií každej dosky. Navyše, pokiaľ ide o olympijský IQfoil, vysadíme 10 mangrovových stromov, aby sme tieto emisie 100-krát absorbovali!

Mangrovové stromy vysádza orgánizácia Worldview International Foundation v Mjanmarsku. Doteraz vysadili viac ako 1 000 000 mangrovníkov. Vypočítali, že v priebehu nasledujúcich 20 rokov budú absorbované všetky emisie CO2 od Starboards od roku 1994 a oveľa viac!

Všetky informácie môžu byť nájdené na stránke: https://blue.star-board.com

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu