Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

EFPT odovzdávalo ceny za rok 2021

EFPT ceny za rok 2021 sú odovzdané. Hlasovali nielen porotcovia ale aj verejnosť. Týmto sa oficiálne ukončila sezóna roku 2021. Dúfajme, že v následujúcom roku bude situácia vo svete priznivejšia a súťaží bude oveľa viac!
Ria Tomašáková

Porota rozhodla a verejnosť hlasovala, výsledkom čoho je skupina víťazov tohto úplne prvého ročníka EFPT cien. Výsledky neoznámil nikto iný ako Sandy Clunas v online show, ktorá tiež rekapitulovala sezónu 2021. Celá šou je dostupná na Youtube kanáli EFPT.

Jazdec roka 2021

Amado Vrieswijk dominoval v tejto sezóne na EFPT aj na PWA World Tour. To, že pobral majstrovstvá Európy a sveta vo freestyle pokojne a sústredene, znamenalo, že zaškrtol všetky políčka a stal sa jazdcom roka EFPT.

Nováčik roka 2021

Lucas Nebelung sa prvýkrát predstavil na EFPT na začiatku sezóny na Neziderskom jazere. Počas jednej zo súťaží v heate porazil známeho pro jazdca Taty Frans. Pri pohľade na formu je to jazdec, ktorého sa mnohí budú báť, aby sa mu v sezóne 2022 vyrovnali, a preto je ocenený cenou nováčik roka 2021.

Najlepší trik (muži)

Vo veľmi tesnom súboji, kde mohol vyhrať takmer každý ťah, to bol Sam Esteve, kto vyšiel na vrchol so svojím šialeným plánovaním Air Skopu Burner.

Najlepší trik (ženy)

Kráľovná freestylu Sarah-Quita Offringa sa tento rok tvrdo snažila na tréningu v Brazílii, čoho výsledkom bolo množstvo radikálnych nových pohybov, vrátane jej no handed cula.

Najlepšie combo

Nikto nekontroluje variácie „Spock into“ tak ako Jacopo Testa. Tento Spock into Air Kabikuchi z ostrova Fuerteventura mu zabezpečil cena za najlepšie combo roka 2021.

Najviac pokročilí jazdec

Felix Volkhardt tento rok urobil obrovský dojem, najmä v Theologos. Nemecký jazdec, ktorý zakaždým predvádza neskutočne šialené Air Funnels, celkovo zaujal rozhodcov svojím pokrokom a zručnosťami.

Stylemaster

Aj keď štýl je často osobnou preferenciou, porotcovia nemali problém vymenovať Tonkyho Fransa za Stylemastera EFPT cien 2021. Stal sa majstrom Európy v roku 2018 a je na freestylovej scéne už nejaký čas, no dodnes ohromuje svojím sviežim štýlom.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu