Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Prvá súťaž zo série PWA

Posledných 9 dní Cabo Verde a Sal opäť ukázali potenciál, ako spoty svetovej triedy pre windsurfing s niekoľkými miestami na výber v závislosti od smeru swellu a smeru vetra, pričom ponúka aj plochú vodu, takže tu naozaj existuje pre každého niečo.
Ria Tomašáková

Na svetovom pohári SOMWR 10x Cabo Verde PWA 2022 sa zúčastnili najlepší svetoví mužskí wave rideri na dvoch miestach v Sale, aby v posledný deň podujatia dokončili double elimination. Single elimination bola dokončená v Ponta Preta s podmienkami na pumpovanie a down-the-line surfovania, ale keďže sa nenaplnila sľubná víkendová predpoveď, podujatie sa stalo mobilným, keďže sa súťaž presunula do Little Ho’okipa, kde sa súťaž dokončila. Jazdilo sa vo veľmi odlišných podmienkach – cca 1m choppy surfing.

Roediger so všetkými zatočil

Bernd Roediger (Flikka / Hot Sails Maui / Black Project) bol dôstojným víťazom v Single Elimination, keďže tento 25-ročný hráč exceloval v Ponta Preta – krásne čítal vlny a kombinoval plynulé turns so vzdušnými manévrami. Vo finále porazil Marcilia Browna (Goya Windsurfing), Antoina Martina (Starboard / North Sails) a Thomasa Traversu (Tabou / GA Sails). Avšak nebola to len Single Elimination, v ktorej Roediger exceloval. Ukázal svoju schopnosť súťažiť v úplne odlišných podmienkach a stále byť extrémne nebezpečný na to, aby vyprevadil Browna vo finále Double Elimination a právom odkráčal z Cabo Verde ako 2022 SOMWR 10x Cabo Verde PWA World Cup Champion – po podujatí, na ktorom sa takmer nezúčastnil.

Boj o titul majstra sveta

Vicemajster sveta 2019 – Marcilio Browne – začína najlepšie spomedzi bežných uchádzačov o titul – úradujúci majster sveta – Philip Köster (Severne / Severne Sails / Black Project) – utrpel výjazd z prvého kola v Double Elimination (celkovo 25.), zatiaľ čo Victor Fernandez (Fanatic / Duotone / SWOX) urobil dobre, keď sa po solídnom návrate cez double dostal na 7. miesto. Köster & Fernandez vyhrali každý titul v rokoch 2015-2019, takže to mierne otvára boj o titul, dokonca aj v tejto ranej fáze. Browne tu získal druhé miesto so svojou obvyklou rozmanitosťou silných turns a vzdušnou zdatnosťou a vyzerá byť dobre pripravený na ďalšiu silnú sezónu.

Ďalšími jedinými mužmi, ktorí získali titul majstra sveta od roku 2010, sú Browne v roku 2013 a Thomas Traversa (Tabou / GA Sails) v roku 2014, ktorý tiež výborne odštartoval v Cabo Verde po celkovom 4. mieste sa Francúz bude snažiť o jeho druhý titul majstra sveta po skvelom začiatku sezóny. Tak ako aj Antoine Martin, ktorý počas štvrťfinále Single Elimination získal najviac bodov za jeho skvelú jazdu (9,38 boda za obrovský aerial), pričom celkovo nazbieral 17,76 bodu. Šampión Aloha Classic 2019 si na Cabo Verde pripísal 5. miesto, čo predstavuje jeho najlepší štart do sezóny na World Tour.

Miestna legenda

Ricardo Campello (Naish / Naish Sails), ktorý v posledných rokoch bojoval o titul, sa musel uspokojiť so spoločným 9. miestom po boku miestnej legendy – Josha Angula (Angulo), ktorý ukázal, že to stále vie zamiešať s najlepšími z tohto biznisu v Ponta Preta. Angulo skončil na 5. mieste v Single Elimination, ale miesto si nedokázal obhájiť v Double Elimination.

9 dní na pobreží Cabo Verde

Posledných 9 dní Cabo Verde a Sal opäť ukázali potenciál, ako spoty svetovej triedy pre windsurfing s niekoľkými miestami na výber v závislosti od smeru swellu a smeru vetra, pričom ponúka aj plochú vodu, takže tu naozaj existuje pre každého niečo. Pre PWA bolo skutočnou cťou vrátiť sa na pobrežie Cabo Verde po prvýkrát od roku 2010 a chceli by sme srdečne poďakovať Joshovi Angulovi a jeho tímu za ich pomocnú úlohu pri realizácii podujatia. Dúfame, že sa opäť uvidíme v roku 2023.

Výsledky 2022 SOMWR 10x Cabo Verde PWA World Cup – Men’s Wave

  1. Bernd Roediger (USA | Flikka / Hot Sails Maui / Black Project)
  2. Marcilio Browne (BRA | Goya Windsurfing)
  3. Camille Juban (GPE | AV Boards / S2Maui)
  4. Thomas Traversa (FRA | Tabou / GA Sails)
  5. Antoine Martin (FRA | Starboard / North Sails)

Viac informácii na: PWA

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu