Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Prvé dni slalomového podujatia IFCA nedopadli podľa predstáv

Majstrovstvá sveta v slalome IFCA 2022 sa konali na pláži Pounda na západnom pobreží Parosu (Grécko). Toto je už po tretíkrát, čo sa IFCA vracia na majstrovstvá do tejto nádhernej lokality, ktorá sa ukázala ako skutočný slalomový hot spot, ktorý dokáže vytvoriť rôzne podmienky.
Ria Tomašáková

Podujatie bolo opäť organizované a podporované Helénskou asociáciou rýchlostného a slalomového windsurfingu, Kite and Windsurf Club of Pounda Paros, Helénskou federáciou plachtenia a Atletickým a námorným klubom Schinias Marathon.

Zaregistrovalo sa 55 pretekárov z 12 krajín, ktorí boli pripravení pretekať o tohtoročné svetové tituly v slalome vo windsurfingu. Počas prvého dňa si športovci pripravili výstroj, niektorí absolvovali niekoľko testov v miernom vetre a zúčastnili sa otváracieho ceremoniálu v hoteli Selina Paros.

Jazdci, ktorý lokalitu poznajú sú napríklad Maciek Rutkowski POL-23, Sarah Jackson GBR-71, Jordy Vonk NED-69, Jenna Gibson GBR-96, Basile Jaquine FRA-894, Jimmy Thieme FRA-888, Olivia Rosique FRA-309, Ingmar Daldorf NED-191, Francesco Scagliola ITA-353 a samozrejme celý tím Grécka.

Ale zúčastnilo sa aj niekoľko nových jazdcov, na ktorých si treba dávať pozor, ako napr. Cedric Bordes FRA-91, Fabienne Hogenndam NED-223, Taty Frans NB-9, Adela Rakova CZE-77 a Femke van der Veen NED-2251.

Predpoveď na túto sezónu je trochu nezvyčajná a pravdepodobne sa to týka niekoľkých lokalít po celom svete, avšak očakáva sa vietor počas posledných dní šampionátu. Prvý súťažný deň bol oddychový. Počas poludnia nastal krátky moment napätia, ale na začiatok oficiálneho šampionátu vietor nebol dostatočne silný.

Čakanie na vhodné podmienky

Prvý dojem z druhého súťažného dňa bolo viac-menej sklenené Egejské more. S vetrom z opačného smeru nebola žiadna šanca na štart. Stretnutie súťažiacich sa konalo o 11:00. Športovci boli v pohotovostnom režime až do neskorého popoludnia, niektorí využili tento čas na oddych alebo na prieskum ostrova. Pričom dostávali informácie o vetre alebo akékoľvek informácie súvisiace s podujatím priamo na mobil. Predpoveď na ďalší deň bohužiaľ nie je priaznivá.

Prvé jazdy podujatia

Preteky mohli konečne začať počas tretieho súťažného dňa na Parose. Okolo poludnia – po každodennom stretnutí jazdcov sa vietor začal zvyšovať a bol v pohyboval sa priemere medzi 11 a 14 uzlami.

Bolo načase odštartovať prvé heaty, keďže preteková komisia tlačila na štart mužskej divízie. Prvé a druhé kolo prvej eliminácie boli dokončené po niekoľkých zrušeniach a opakovaných rozjazdách. Vietor v popoludňajších hodinách začal byť nestabilnejší a všetci sa vrátili do pohotovostného režimu. Vietor sa nezlepšil a pretekári boli na deň uvoľnení. Predpoveď na zvyšné dni vyzerá nádejnejšie.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu