Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Subaru Forester

Auto do terénu aj k vode
Sara Budacova

Subaru Forester je dlhodobo jedným z najobľúbenejších modelov značky Subaru. Toto SUV v sebe kombinuje viacero výhod, ktorými sú komfort, bezpečnosť a všestrannosť.

Model v sebe skrýva typické črty značky a túžbu po dobrodružstve. Forester vás dostane kamkoľvek. To, že jazda v teréne nie je pre Subaru problém, ukazuje veľká svetlá výška vozidla až 220 mm a vysoké nájazdové uhly – predný je 21,4 a zadný 25,8 stupňa. Okrem toho je auto vybavené vylepšeným systémom X-Mode s dvoma režimami Snow/Dirt (sneh/štrk) a Deep Snow/Mud (hlboký sneh/blato), ktorý v rýchlosti do 30 km/h pri strmých zjazdoch udrží auto v optimálnej polohe a udržuje aj zvolenú rýchlosť. Brzdná sila je transportovaná do požadovaného kolesa a zjazdy sú veľmi pohodlné a príjemné. Aj napriek väčšej svetlej výške však auto na ceste drží výborne, je vyvážené a stabilné.

Interiér

Dizajnéri a inžinieri v Subaru urobili v prípade interiéru veľký krok vpred. Ten pôsobí na prvý pohľad moderne a príjemne. Pozornosť najviac púta veľký 6,3-palcový multifunkčný LCD displej. Pripojiť sa k nemu môžete jednoducho cez Apple CarPlay alebo AndroidAuto. Veľmi zaujímavá je funkcia ovládania klimatizácie gestami. Ak pred displej dáte roztvorenú dlaň, teplota sa zvýši a naopak, ak ukážete zovretú päsť, teplota v aute sa zníži. Čo vás určite poteší, je veľkosť kufra. Má 509 l a po sklopení sedadiel až 1779 l. Jeho proporcie sú skvelé a v najširšom mieste má viac než 1,5 metra.

Motor

O pohon sa stará motor Subaru Boxer s objemom 2 l a výkonom 110 kW, respektíve 150 koní. Zároveň je doplnený elektromotorom, ktorý pracuje v nižších rýchlostiach do 40 km/h. Pri vyšších rýchlostiach pomáha spaľovaciemu motoru a pri tých najvyšších pracuje len spaľovací motor.

Bezpečnosť

Subaru pri modeli Forester stavilo na bezpečnosť. Svedčí o tom množstvo podporných elektronických systémov. Kompletne prepracovaný systém EyeSight disponuje  pokročilými funkciami, ktoré zvýšia vašu istotu pri riadení. Vozidlo je tiež vybavené  DMS  najmodernejší asistenčný bezpečnostný systém, ktorý pomocou špeciálnej kamery a softvéru na rozpoznávanie tváre monitoruje mieru únavy vodiča, ale aj to, či sa dostatočne venuje riadeniu.

Jazda

Subaru Forester sme mali možnosť vyskúšať na vlastnej koži. Previezli sme sa po nespevnených cestách a vyskúšali ako reálne funguje náhon na všetky štyri kolesá, vyššie spomínaný X-Mode, ale odskúšali sme aj celkový komfort vozidla. Subaru sa v teréne cíti veľmi sebavedomo a vďaka dobrému podvozku a pohodlným sedadlám sa v ňom cítite príjemne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Subaru Forester je klasické SUV, s ambíciou slúžiť aj v tom najťažšom teréne. Napriek tomu vás však prekvapí moderným interiérom. Toto auto poskytuje vysokú mieru komfortu a bezpečia a je skvelým vozidlom pre aktívne založené rodiny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu