Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

Pomôžme zachrániť wake a vodné lyžovanie v Košiciach

Najstaršiemu wakeovému areálu v bývalom Československu hrozí likvidácia.. Zapojte sa do výzvy pre poslancov mestkého zastupiteľstva..

Surfmagazin

História vodného lyžovania v Košiciach sa začala písať v 60-tych rokoch minulého storočia. Prvý košický oddiel bol založený pri TJ VSŽ Košice. Tento oddiel si svoju základňu vybudoval najprv na Bukovci, kde sa trénovalo a pretekalo za člnom. V 80-tych rokoch sa začali organizovať majstrovstvá Európy aj v disciplínach za vlekmi. Aby naši športovci mohli konkurovať na medzinárodnom poli, v roku 1988 sa podarilo vybudovať v Košiciach prvý vodnolyžiarsky vlek v Československu, ktorý slúžil ako tréningové stredisko pre reprezentáciu. Po roku 1989 sa o tento športový areál niekoľko rokov starali VSŽ.

Keď tie v rámci šetriacich opatrení od prevádzkovania vleku odstúpili, vznikol z nadšencov tohto športu KVL TRIXEN, ktorý na seba prevzal zodpovednosť za to, aby unikátny košický športový areál neschátral, ako sa to na Slovensku stalo v mnohých iných prípadoch. Vďaka dlhodobej podpore mesta Košice, Mestskej časti Košice – Nad jazerom, sponzorov a mohutnej dobrovoľníckej činnosti našich členov a priaznivcov (len za roky 2003 až 2013 bolo odpracovaných bez nároku na odmenu vyše 28 tis. hodín) sa športový areál podarilo nielen udržať v prevádzke, ale postupne aj zveľadiť (za roky 2003 – 2013  sa do technického zariadenia a areálu vrátane opráv a údržby investovalo 59 944,03 Eur). Bez možnosti trénovať na Jazere by počas svojej činnosti košickí športovci v žiadnom prípade nemohli dosiahnuť množstvo medzinárodných úspechov (celkovo 11 medailí z MS a ME dospelých a 96 medailí z MEJ, zo súťaže družstiev spolu 23 medailí).

Plný text výzvy a kontaktné informácie nájdete na webovej stránke

 

 

 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu