Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Ako partička zo Slovenska pokorila búrku na severe Európy! – PRIDANÉ VIDEO!

Jesenné fronty veľa radosti nepriniesli a tak sa partička windsurfistov z Kráľovej tešila z priaznivej predpovede v holandskom Wijk aan Zee. Nakoniec sa nazbieralo 14 junákov z celého Slovenska. Predpoveď sľubovala 3-4 dni výdatného jazdenia od soboty do utorku. Až po príchode na miesto sme sa dozvedeli, že popod Anglicko sa nasúva veľká fronta a čaká nás „malé prekvapenie“. 

Surfmagazin

Prvý deň bol zoznamovací na 4.2-4.7 s neuveriteľným počtom surfistov na vode a nádherným počasím, nedeľa už  predznamenávala čo sa chystá v pondelok a jazdili sa najmenšie výbavy, ktoré boli k dispozícii 3.7-4.2.

Pondelok nemá význam opisovať a kto tam nebol nám asi ťažko uverí aký masaker sa prehnal pobrežím Holandska. Vietor pri príchode na pláž dosahoval podľa domácich 70 uzlov!, čo je 11 bft a na surfovanie v tomto brutáli nepomyslel nikto.

Postupne to oslablo na „príjemných“ 50 uzlov a keď sa na vode objavil prvý windsurfista a následne dvaja kiteri, rozhodli sa Marcel a Miro, že to treba vyskúšať. Chalanov doplnil po chvílke Bukso a získali sme tak slovenskú prevahu na vode. Až po čase sme sa dozvedeli, že tí dvaja kiteri boli najväčšie hviezdy extrémnych kitesurfingu a to čo predviedli bol zážitok na celý život.

Večer nás čakalo na apartmáne kopec zmeškaných telefonátov a sms správ, z ktorých bolo cítiť obavy o našu bezpečnosť a to nám len potvrdilo, že tento deň bol naozaj výnimočný a dlho si ho budeme pamätať a Marcelovi, Mirovi, Buksovi patrí obrovské uznanie za odvahu a odhodlanie posunúť vlastné limity.

Utorok bol už zase bez výraznejších extrémov a plachty 3.9-4.7 mali znovu prácičku.

Návrat domov bol plný diskusií o tom čo sme zažili a zhodli sme sa jednoznačne.

Automatická pračka značky Wijk aan Zee funguje dokonale.

Intenzívnym pracím programom prešli: Misho, Bukso, Igor, Andrej, Marcel, Viktor, Miro, Ludo, Egos, Marek, a Prešov ws crew..

Viac fotiek z tohto nezabudnuteľného tripu nájdete nižšie v galérii. 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu