Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Vyhraj dve vstupenky na PWA v Podersdorfe!

Už tento víkend začína asi najväčšia surfová akcia v Strednej Európe. Na rakúskom jazere Neusiedler See sa bude konať už 15-ty ročník svetového poháru PWA vo freestyle windsurfingu.

Surfmagazin.sk venuje dvom ľuďom vstupenky zdarma! 

Surfmagazin

Ako získate vstupenku? Stačí keď napíšete do komentu dolu pod článkom prečo práve vy by ste mali ísť na PWA zadarmo!

 

Surf Worldcup Podersdorf 2013

15. výročie

Aj tento rok bude rakúske stepné jazero Neusiedler See hostiť jeden z najväčších windsurfingových a kitesurfingových eventov svetového pohára. Surf Worldcup Podersdorf oslavuje už svoje pätnáste výročie a organizátori pozývajú všetkých, aby si užili surfovú atmosféru uprostred Európy. Počas Worldcupu sa budú konať prvé preteky Svetového pohára PWA vo freestylu, európske majstrovstvá EFPT v tow-in a pohár v kiteboardingu.

Najlepší winsdurfingoví freestylisti planéty sa opäť stretnú na Neziderskom jazere, aby predviedli, čo počas zimy natrénovali. Právu tu na jeho hnedých vodách sa v roku 1998 zrodil freestylový formát pretekov, keď Josh Stone ustál svoj prvý spock a Björn Dunkerbeck ešte pretekal vo freestyle. Svetový pohár PWA sa bude konať od 26. do 30. 4. Majstrovstvá Európy v tow-in budú prebiehať paralelne počas pretekov PWA, a to medzi 27. a 30. 4. Potom budú nasledovať kiteboardingové preteky.

Preteky PWA vo freestyle počas Worldcupu budú prvým eventom PWA sezóny 2013. Svetový pohár bude v roku 2013 celkovo pozostávať zo štyroch freestylových pretekov, šesťich wave a šesť slalomových podujatí. Väčšina svetových freestylistov počas zimy tvrdo trénovala, aby ukázali svoje umenie práve v Rakúsku. Na štartovej listine sa očakáva približne 50 windsurfistov z viac ako 20 krajín. Bude sa bojovať o celkovú výhru 35 000 €.

Prídu tí najlepší

Úradujúci majster sveta Gollito Estredo (V-01) bude určite chcieť obhájiť minuloročný titul, ale na päty mu bude šliapať takisto niekoľkonásobný víťaz pretekov SP – Belgičan Steven van Broekhoven (B-72). Obidvaja počas zimy tvrdo trénovali a dúfame, že poveternostné podmienky umožnia, aby nám títo favoriti na víťaza ukázali svoje umenie.

Ďalší profíci, ktorí si nepochybne môžu siahnuť na víťazstvo, sú Kiri Thode (NB-61) Taty Frans (NB-9) a Tonky Frans (NB-7) z Bonaire. Na štartovej listine sa však nachádzajú aj mnohí windsurfisti z Európy, ktorí by mohli profitovať zo skúseností jazdenia na jazere a takisto majú veľkú šancu preraziť vo svete freestylu.

Mega Párty

Surf Worldcup v Podersdorfe je už tradične známy aj bujarými večernými párty. Aj tento rok sa na brehoch Neziderského jazera bude konať asi najväčšia surf párty v strednej Európe. Oproti minulých rokov však nastáva malá zmena: párty stany budú úplne oddelené od miesta konania windsurfingových pretekov.

Samozrejme, aj redakcia časopisu Windsurfer bude, na tomto mega podujatí prítomná. Pravidelné informácie pred Worldcupo a počas jeho konania nájdete aj na našom webe www.surfmagazin.sk a v ďalšom čísle Windsurfera čakajte podrobný report.

Viac info na domovskej stránke Worldcup Podersdorf.

Vidíme sa na Nojzíku! 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu