Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

Drevo či Karbon?

Najlepší windsurfisti sveta z teamu Starboard sa vyjadrili, ktorú z technológii drevo alebo karbon preferujú. Tipnete si ktorá technológia je celkovo u profíkov obľúbenejšia?
Surfmagazin

Jazdci svetovej špičky ako Iballa Ruanno Moreno, Phillip Koster, Boujmaa Guilloul, Taty Frans či Kiri Thode sa vyjadrili či preferujú drevo alebo karbon technológie v surfových doskách.

Celkovo vyšlo, že medzi špičkou je najpopulárnejšie drevo! Všetci preferujú túto konštrukciu najmä v silných vetroch, vo vlnách či choppy podmienkach. Karbon sa všeobecne považuje za ľahší ale tvrdší a vhodnejší na slabší vietor. Niektorí ako napr. Iballa či Taty siahajú po karbón technológii pri slabších vetroch a rovnej vode. Phillip Koster zase jazdí výhradne drevo. Kiri Thode má rád obidve technológie, preferuje ale drevo, karbon považuje za veľmi rýchly. Čo sa týka spotov, napríklad na Fuerte jazdia všetci do jedného drevo, kvôli silnému vetru a choppy podmienkam. Taty zase jazdí v Arube či na Neusiedler See karbon kvôli ľahkosti.

Na konci videa sa ešte vyjadrili či používajú custom na mieru vyrobené dosky alebo dosky z produkčnej línie. Na prekvapenie takmer všetci používajú katalógové dosky také isté ako vy!

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu