Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

PRVÝ ROČNÍK SUP MARATÓNU ÚSPEŠNÝ AJ NAPRIEK POLICAJNÉMU ZÁSAHU!

V nedeľu ráno sme sa ešte so zalepenými očami stretli pri lodenici v Karloveskej zátoke s organizátormi a účastníkmi prvého SUP maratónu v Bratislave. Tento event zorganizovali chalani z Divokej vody v Čunove. Plánovaná trasa mala merať cca 25km po hlavnom toku Dunaja z Karloveskej zátoky až do Čunova a trvať asi 2-3 hodiny. Ako to už ale býva, človek mieni, osud mení. Do maratónu sa prihlásilo úctyhodných 18 SUPkárov zo Slovenska, Českej republiky a Rakúska. Po rýchlom riders meetingu sa spolu so sprievodným člnom vyrazilo na vodu. Slnko, teplo a výhľad na bratislavské nábrežie s hradom vytvárali dokonalú kulisu. SUPKári si to poslali dolu rýchlym prúdom, zo začiatku nechýbali pády a kolízie, ale prúd sa po pár sto metroch upokojil.

Surfmagazin

Keď sa zdalo, že všetko je už naozaj až príliš dokonalé, sprievodný čln bol zastavený hliadkou plavebnej správy. Pánom policajtom sa náš event až tak veľmi nepáčil, a rozhodli sa ho predčasne ukončiť. Boli sme nútení zájsť do jaroveckej zátoky, keď tam v hlavách skrsol skvelý nápad ako pokračovať v plavbe až do Čunova. Stačilo preniesť SUPká ponad hrádzu a do cieľa ísť kanálom, ktorý sa tiahne popri hrádzi. Nápad to bol skvelý, až na to že zo začiatku bolo pádlovať v kanále ako predierať sa džungľou, ale postupne hustého rákosia a blata trochu ubudlo…smrad však zostal. V novej úlohe atrakcie pre cyklistov a korčuliarov na hrádzi sme sa presunuli až takmer do Čunova, kde sme opäť preliezli hrádzu späť na hlavný tok. Nakoniec sme s dvojhodinovým meškaním dopádlovali do cieľa, kde nás už čakal náš „kamoš“ z plavebnej správy. Zjavne sa mu nepáčilo, že napriek tomu že nám zakázal plavbu, sme trasu dokončili.

Nakoniec dopadlo všetko dobre, a prvý ročník sme zavŕšili večerou na havajský štýl a samozrejme jazdou na umelej vlne v areály Divokej vody!

Ďakujeme organizátorom za super event (p.s. budúci rok to nezabudnite nahlásiť na plavebnej správe;)) a všetkým účastníkom, hlavne tím čo sem dorazili zo zahraničia – Quicksilver tím z Prahy a Tom z Rakúska z obchodu Upsidedown.

Už teraz sa tešíme na druhý ročník!

 

17 STATOČNÝCH – Zoznam účastníkov prvého ročníka SUP Maratónu
Robo Hoštak

Tereza Sadilová

Robo Varady

Marek Bobula

Vlasta Toušek

Jirí Šimák

Marek Hlisnikovsky

Petr Hozák

Rado Orokocký

Soňa Rebrová

Stano Vadrna

Jakub Smoliga

Tom Bohm

Laco Hakszer

Michal Salva

Vika Orokocká

Robo Orokocký

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu