Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Waveriding na KARWII v podaní východňarov

Partička z východu vyrazila na veternú predpoveď do poľskej Karwie. Predpoveď našťastie vyšla a tak si môžete pozrieť fotky a hlavne prečítať report od Martina o tom, ako vie Baltik pozitívne prekvapiť.
Surfmagazin

Začalo to ako stále, neustále denné sledovanie spotov na Windguru do 1000 km. Zrazu to prišlo. V Poľsku na Karwii hlásili silný západný vietor, čo bola istota veľkých vĺn. Dali sme dokopy partiu v presilovke Prešov – Košice 3 : 2. Večer sme vyrazili cca o 20:00 večer a ráno o deviatej hodine sme dorazili k moru, kde fúkal juhozápadný vietor.
Najskôr sme sa rozhodli ubytovať (rozumej postaviť stany )  v kempe na Hely, kde je náš obľúbený freestylový spot s hĺbkou vody 1 m. Rozbalili sme plachty 4,5 – 5 a 100 l plaváky, na ktorých sme jazdili v príjemnom  12 m/s vetre. Keďže sme už mali windsurfingový absťák z dlhšieho nejazdenia, tak sme jazdili skoro 7 hodín.
Druhý deň nás nastavený budík zobudil o 6:00 ráno. Ospalo sme išli pozrieť k vode či fúka, ale prekvapenie prišlo okamžite. Vetromer ukazoval 22 m/s!   Zbalili sme sa do 30 minút, dali sme si  krátke raňajky a vyrazili sme na Karwiu. Privítali nás pri kraji 1,5 a ďalej na mori  3 – 4 metre vysoké vlny. Narigovali sme najmenšie plachty čo sme mali  3,7 – 4,5, wejvové malé plaváky…potom trochu váhania, či je to vôbec bezpečné… Ale nakoniec sme vyšli na vodu. Pobrežný prúd bol neuveriteľne silný 2,5 m/s ( problém vrátiť sa ). Po hodine jazdenia sme si začali zvykať a konečne to začala byť zábava. Asi po 4 hodinách ťažkého jazdenia, sme to vyčerpaní vzdali a vrátili sa na Hel do kempu. Tam sme si celí hotoví z mimoriadneho adrenalínového zážitku otvorili zaslúženú odmenu a troška si ťukli.
Ráno s poriadnou svalovkou sme vstali do vetra 14 m/s, ale to sa už nikto neponáhľal. Jazdili sme cca 5 hodín na 4,5 – 5,2 plachtách. Keďže sa nám na konci od vyčerpania už vôbec nedarilo, zbalili sme stany, surfy a vyrazili sme domov. Na spiatočnej ceste vládla ospalosť ale hlavne prijemný pocit. Opäť sa nám potvrdilo, že poľský Baltik je jednou z mála krásnych a veterných destinácií. 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu