Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Marsa Alam, Egypt, Club Mistral

Naše potulky po windsurfingových centrách dnes smerujú do Egypta. To, že v Egypte nájdete množstvo centier a ideálne veterné podmienky, je každému veternému fanatikovi jasné. K tomu si prirátajte nádherné more, koralové útesy a historické pamiatky a máte hneď miesto, kam s vami rada pôjde aj vaša nesurfujúca partnerka či rodinní príslušníci. My sa bližšie pozrieme na windsurfingové centrum Clubu Mistral v oblasti Marsa Alam.
Surfmagazin

 

Rýchly únik zo SIVEJ Európy
Konštantný severovýchodný vietor počas celého roka a krátky 3- až 4-hodinový let robia z Egyptu jednu z najobľúbenejších destinácií windsurfistov a kiteboardistov. Club Mistral pokrýva takmer všetky top windsurfingové a kiteboardingové spoty v Egypte. Dokopy má v Egypte šesť centier, ktoré nájdete v Marse Alam, Safage, Dahabe a Ras Sudre.

Marsa Alam sa nachádza v južnej časti Egypta v centre národného parku Wadi El Gemal, takže vám zaručí nielen skvelý windsurfing, ale aj nádhernú prírodu. Rovná hladina je ideálna na tréning a zdokonaľovanie a mierny swell na mori zasa vytvára podmienky na začiatočné oťukávačky s vlnami. Marsa Alam je obklopená útesom, ktorý sa tiahne takmer pozdĺž celého pobrežia. Jeden z niekoľkých prístupov v tomto útese sa nachádza v prednej časti centra Club Mistral. Chránená plytká voda lagúny na vnútornej strane reefu zabezpečí podmienky pre začiatočníkov aj pokročilých, zatiaľ čo mimo lagúny vás čaká mierny chop na tréning skokov a manévrov. Lagúna s plytkou vodou poskytuje bezpečie pre vaše deti. Pri odlive útes bez problémov vidieť, takže sa nemusíte obávať nebezpečenstva nárazu a môžete sa mu ľahko vyhnúť. Navyše je toto miesto označené bójkami.

Club Mistral
Centrum Clubu Mistral nájdete proti vetru priamo na okraji hotela Shams Alam a je to vlajková loď Clubu Mistral, teda jedno z najlepších a najväčších centier Clubu Mistral na svete. Centrum stojí vo vode na drevených podperách, aby sa zvierací obyvatelia národného parku, napríklad korytnačky, bez problémov dostali do mora.

Výbava a požičovňa
Club Mistral v Marse Alam je vybavený najnovším materiálom značiek Fanatic a North Sails.

Požičanie celej výstroje na týždeň vás vyjde na 225 €, za dva týždne zaplatíte 375 €. Niekedy majú akciu, vtedy za sedem dní zaplatíte iba 175 €. Podmienky tejto akcie nájdete na web stránke centra www.club-mistral.com.

Škola a kurzy
Centrum ponúka kurzy pre úplných začiatočníkov aj pre pokročilých. Cena kurzu zahŕňa aj požičanie materiálu. Za štyri hodiny zaplatí dospelý 100 €, dieťa 80 €. Šesťhodinový kurz vás vyjde na 140 €, za dieťa zaplatíte 110 €. Desaťhodinový kurz stojí dospelého 200 €, za dieťa zaplatíte 170 €. Cena detských kurzov platí pre deti do 16 rokov.

Stand up Paddle
Počas menej veterných dní je k dispozícii Stand up Paddle, s ktorým si môžete dostať k útesu a pozorovať podmorský svet a obrovské korytnačky.

Služby
Centrum je plne vybavené aj na chvíle oddychu, keď nie ste na vode. Veľká recepcia a terasa s výhľadom na more, šatne a obchod robia z centra miesto, kde si nielen požičiate svoju výstroj, ale si aj s radosťou posedíte pri západe slnka s drinkom v ruke.

Výlety do púšte
Centrum vám takisto vie zabezpečiť rôzne výlety do okolia, napríklad výlet do púšte na štvrokolkách či na ťavách.

Vietor
Marsa Alam je skvelé miesto s konštantným vetrom. Vietor fúka prevažne zo severu (sideshore zľava) a spravidla trvá celý deň. Ak už ráno fúka 5 bft alebo viac, s najväčšou pravdepodobnosťou to tak zostane počas celého dňa. Termický vietor v lete fúka celý deň v sile od 4 až 8 bft.

Podrobnejšie informácie nájdete na www.club-mistral.com.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu