Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Najmladší víťaz Triple Crown v histórii

Iba 19 ročný jazdec tímu O’Neill, Hawaičan John John Florence, sa zapísal do histórie surfingu, keď sa stal najmladším surfistom, ktorý vyhral Triple Crown. John John dominoval priamo pred očami svojej rodiny a priateľov na svojom domácom spote Pipeline. Na tomto reefe jazdí John John od svojich ôsmych rokov. Florencove víťazstvo ho okamžite vystrelilo medzi top surfistov a zaručil mu status horúceho kandidáta na 2012 ASP World Title.

Surfmagazin

Florence debutoval v tejto súťaži ako trinásťročný. Odvtedy sa jej zúčasnil sedemkrát. Na Pipeline prišiel ako líder, po jeho víťazstve na Sunset Beach a piatom mieste z Haleiwa v novembri. John John jazdil konzistentne počas celej súťaže, držiac sa vnútri barrelov, ktoré dosahovali 10-15 stôp (3-4,5 metra). Hneď prvý deň si vyjazdil 10, na druhý deň porazil Kellyho Slatera aj bratov Hobgoodovcov. Oficiálne Florence vyhral Vans Triple Crown až potom, čo Michel Bourez prehral svoj semifinálový heat s Kierenom Perrowom.

“Nemôžem tomu uveriť. Vyhrať Triple Crown bolo mojim snom odnepamäti. Bol to funny rok, dostal som sa do kolotoča ASP a súťažil s najlepšími. Vyhrať na Pipe, pred očami mojich blízkych a priateľov bolo neskutočným ukončením celej tour.”

Florence odštartoval rok 2011 výhrou na Da Hui Back Door Shootout a Pipe Pro v januári. Potom naskočil do ASP World Tour, kde sa dostal po štvrťfinálovej jazde v Portugalsku do top 10. Automaticky sa kvalifikoval na ASP Tour 2012 a tento rok ukončil obrovským skokom v rankingovom rebríčku.  

“Vedeli sme, že John John má talent byť jedným z najlepších surfistov na svete,“ hovorí Garth Tarlow, O’Neill’s Director of Sports Marketing.

S Triple Crown vo vačku sa John John pripojil k ostatným surf legendám ako sú Kelly Slater, Andy Irons, Sunny Garcia a Derek Ho a zároveň z neho urobil serióznu hrozbu idúcu si v roku 2012 po svetový titul.

 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu