Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Noví majstri sveta vo wave kiteboardingu

Airton Cozzolino a Inês Correia sa stali novými svetovými šampiónmi vo wave kiteboardingu. Víťazi pochádzajúci z Talianska a Portugalska si zabezpečili svoje prvenstvo na posledných pretekoch KSP World Tour, ktoré sa konali na Kapverdských ostrovoch, konkrétne na ostrove Sal.

Surfmagazin

“Tento rok sme mali na pretekoch neskutočné podmienky“, skonštatoval po pretekoch KSP jazdec a viceprezident Sky Solbach. „Na prvých pretekoch sme mali 64 jazdcov z 20 krajín.  Na Mauríciu sme mali perfektné podmienky a najdlhšie vlny sme zažili v Peru. Na Kapverdách nám Matka príroda až tak nepriala, ale napriek tomu sme si v Super Session užili poriadny náter.“ 

Kvôli bezútešnej predpovedi boli usporiadatelia nútení ukončiť preteky predčasne a rozhodnúť sa na základe dvoch sessions odjazdených v dosť nestabilných podmienkach. 

Na ženské víťazné pódium sa tak postavila 9násobná svetová šampiónka Kristin Boese, ktorá skončila tretia. Marie Gautron obsadila druhú priečku a mladá Portugalčanka Ines Correia sa tešila z celkového víťazstva. Čo sa týka mužov, tam skončil na treťom mieste minuloročného víťaza a víťaza tohtoročných pretekov v Peru Guilly Brandaa. Druhé miesto si vyjazdil lokál z Kapverdských ostrovo a miestny hero Mitu Monteiro. Korunu si uchmatol Airton Cozzolino, víťaz prvej zastávky pretekov na Mauríciuse a držitel druhej priečky z Peru. 

Super Session Ponta Preta Kite Surf Pro vyhrali Kirsty Jones a Airton Cozzolino.

2011 KSP World Championship rankings:
Muži:

1st place: Airton Cozzolino (Italy/North)
2nd place: Mitu Monteiro (Cape Verde/F-One)
3rd place: Guilly Brandao (Brazil)
4th place: Mauricio Pedreira (Brazil)
5th place: Sky Solbach (USA/North)

Ženy:
1st place: Ines Correia (Portugal)
2nd place: Marie Gautron (France/Naish)
3rd place: Kristin Boese (Germany/Best)
4th place: Melissa Gil (USA)
5th place: Maayke Tadema (Netherlands/Best), Ninja Bichler (Mauritius/North)

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu