Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Damien LeRoy vyhral Kite Slalom World Championships 2011

Damien LeRoy a Caroline Adrien vyhrali Kite Slalom World Championships 2011 v španielskom Mar Menor. Najtesnejší súboj sa udial v mužskom finále, kde sa proti sebe postavili Bryan Lake a Damien LeRoy. Víťazstvo si po napínavej jazde nakoniec domov odniesol Damien.

Surfmagazin

„Bol to perfektný týždeň“, komentoval víťazstvo LeRoy. „Vietor bol slabší, ale odjazdili sme všetky jazdy a nakoniec sa medzi mnou a Bryanom odohral celkom pekný súboj. Nemôžem sa sťažovať – toto je môj prvý svetový titul. Je to neskutočné.“ LeRoyove doterajšie najlepšie umiestnenie, bolo druhé miesto na minuloročných majstrovstvách.

Organizátori sa snažili nastaviť nový systém pretekov. Jazdilo sa v rozmedzí od 6-10 uzlov, viac heatov, v rôznych podmienkach. Cieľom je čo najviac rozšíriť možnosti tohto športu a dostať kiteboarding na olympijské hry.

V ženskej súťaži bola jasnou favoritkou Francúzska Caroline Adrien. Jazdila perfektne až do finále, kde ju porazila Nemka Kristin Boese. Na body ale nakoniec zvíťazila Adrien. „Bola to perfektná súťaž,“ hovorí Adrien, ktorá tento rok vyhrala aj Professional Kiteboard Riders Association World Tour. „Vietor bol slabší, ale o to viac to bolo o technike a to mi vyhovuje.“

Výsledky  Kite Slalom World Championships 2011

Muži:
1 USA 1 Damien Leroy 1 4,1
2 USA 4 Bryan Lake 2 4,1
3 FRA 3 Bruno Sroka 3 10
4 ESP 8 Pedro Garijo Velasco 4 10,7
5 ESP 26 Miguell Villar

Ženy:
1 FRA 2 Caroline Adrien 1 2,8
2 GER 3 Kristin Boese 2 6,7
3 ESP 5 Elena Anton 4 14
4 FRA 8 Ariane Imbert 5 16
5 CAN 4 Jessica Sickinger

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu