Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Ako na big air boardoff?

Tento rok prišli opäť do módy boardoff triky, najmä po tom, ako ich viacero jazdcov na King of the Air vrátilo do hry, napríklad v kombinácii s megaloopom od Aarona Hadlowa. Prišlo nám preto vhod zopakovať si klasický boardoff a vysvetliť, ako na to.
Laci Kobulsky

KROK 1 – Rozbehnite sa

Ako základ pred týmto trikom by ste mali ovládať vysoký skok a bezpečné pristávanie, taktiež by ste mali mať zvládnutý one-foot skok. Začíname klasicky ako na každý skok, no skúste vyskočiť trošku vyššie, aby ste mali vo vzduchu viac času. Tento trik sa dobre trénuje s väčším kitom, keďže budete pomalšie padať, a taktiež s rukou, ktorá vám ostane na bare kite, ak menej zatiahnete do nechcenej strany.

KROK 2 – Preč z dosky

Keď naberiete dosku, je čas na boardoff – tento krok nie je nijako obzvlášť náročný. Najprv chyťte dosku pomocou handle, no ak chcete mať neskôr viac bodov za štýl, odhoďte rúčku a chyťte hranu dosky. Pomôže, ak si pred skokom povolíte viazanie na doske.

KROK 3 – Čas pristáť

Prichádzame k najťažšiemu kroku, a to k opätovnému nasadeniu dosky na nohy. Keď sa začnete blížiť k vode, musíte sa nohami dostať k doske. Ako som už spomínal, pomôže vám, ak budete mať povolené strapy na doske. Tento pohyb si určite vyskúšajte najprv na pevnine. Ak by ste pristávali príliš tvrdo, začnite ešte vo vzduchu loopovať kite. Ak loop načasujete správne, trošku vás to nadnesie a budete mať viac času dostať sa do dosky.

KROK 4 – Čo ďalej?

Až zvládnete základ, možností je mnoho – chyťte dosku za hranu, narovnajte telo alebo začnite žonglovať s doskou à la Toby Braeuer. Ak by vám ani to nestačilo, stále sa môžete pridať k Aaronovi a po chytení dosky švihnúť megaloop…

Čarovná rada – Povoľte si viazanie, nech sa vám doska jednoducho vkladá na nohy, a tento trik sa učte, ak budete mať powered 12 m kite.

Základná chyba – Slabá výška a málo času na boardoff. Naučte sa najprv poriadny vysoký skok.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu