Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Skúste RAILEY TO TOESIDE SURFACE PASS

Jednoduchý unhooked trik, ktorý vás ale perfektne pripraví na nasledujúce handlepassy vo vzduchu.
Laci Kobulsky

KROK 1 – Vieš unhooked railey?

Asi netreba vysvetľovať, prečo je na tento trik nutné ovládať odháknuté railey. Ak to máte za sebou, spravte si párkrát railey do toeside, dostanete sa tam zatiahnutím prednej ruky k zadnému boku v momente, keď začnete padať k vode. Počas celého triku je veľmi dôležité, aby ste mali kite nízko. Ak budete mať kite príliš vysoko, bude vám bar vystreľovať z ruky.

KROK 2 – Ako na surface pass?

Po pristátí na toeside vás čaká handlepass v smere rotácie. Tento si však najprv poriadne natrénujte na pláži pri slabšom vetre. Prechytávanie baru by vám malo ísť automaticky, až potom to skúšajte na vode. Naučte sa, ako správne prekladať ruky, aby ste potom neboli zaskočení, a kite vám neloopoval. Nezabudnite však pred handlepassom poslať kite nižšie k vode!

KROK 3 – Pristávajte po vetre

Asi najlepšia rada je pristáť v smere po vetre, aby vám neťahal kite a vy ste tak mohli pohodlne prechytiť bar. Tento pohyb by mal byť rýchly a mal by nasledovať takmer bezprostredne po pristátí, inak by kite opätovne nabral na ťahu.

KROK 4 – Dotočte dosku

Keď si prechytíte bar, jednoducho s doskou dotočte 180°. Keď sa to učíte, pomôže vám, ak si vyberiete predné finky alebo vymeníte všetky finky za menšie, dvojcentimetrové, aby vás nesekalo. Zaháknite sa a pokračujte v jazde. Ak to máte zvládnuté, ste pripravení na ďalšie triky ako backroll 5 surfacepass, railey to blind alebo railey to wrapped.

Čarovná rada – Pred dopadom na toeside pošlite kite nižšie k vode a snažte sa prechytiť bar takmer ihneď po pristátí. Majte tento pohyb dobre natrénovaný na suchu aj bez dosky.

Základná chyba – Bar vám vystreľuje z ruky – viď Čarovná rada. Nečakajte dlho na pass!

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu