Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Top 9 spotov v Portugalsku

Nádherná krajina obklopená Atlantickým oceánom ponúka okrem masakrálnych vĺn na Nazarre, aj príjemné spoty, kde si dokáže zajazdiť aj našinec. Vačšinou sú sústredené v okolí hlavného mesta Lisabon, ktoré ponúka aj množstvo kultúrneho vyžitia.
Laci Kobulsky
  • Lagoa de Albufeira

Pekný freeride spot, vhodný na jazdenie hlavne mimo sezóny. Počas nej sa totiž cez opaľujúcich ľudí ani nedostanete na vodu.

  • Costa de Caparica

Je to územie dlhé 10 kilometrov, ktoré zahŕňa viac než 15 pláží. Podmienky sú všade podobné. Je tu veternejšie ako na vedľajšom spote Fonte da Telha, ale zároveň je to stále pohodička oproti Guinchu. Žiadne mega vlny, skôr väčší chop.

  • Guincho

Legendárny svetový spot sa nachádza 40 minút od centra mesta. Je to jeden z najobľúbenejších wavových spotov v lete. Termický vietor fúka od mája do augusta. Najlepší smer vetra je sever, severozápad, ktorý dosahuje 7 bft, takže určite si zbaľte malé veci. Veľkosť vĺn závisí od swellu. Pozor na prúdy, na tomto mieste sa majú na pozore aj lokáli.

  • Foz do Lizandro

Ďalší wave spot s nádhernou scenériou. Veľkosť vĺn závisí od pozície piesčin. Najlepšie funguje počas odlivu.

  • Praia do Matador

Veľká pláž, ktorá poskytuje dostatok miesta pre windsurfistov aj počas leta. Zábava na vode tu končí s prílivom, ktorý odhalí ostré skaly plné mušiel a morských ježkov.

Imagens da Praia do Matadouro, Mafra, Portugal
  • Ribeira d’Illhas

Čakajú vás tu excelentné, čisté vlny, ktoré dokážu bez problémov dorásť do výšky sťažňa.

  • Santa Cruz

Tu platí ži a nechaj žiť. Krásne podmienky, pekné vlny, ale aj horda surfistov, s ktorými sa o ne budete musieť podeliť.

  • Peniche/Baleal

Ďalšia oblasť, ktorú majú v obľube surfisti. Najlepšie miesto pre windsurfing je široký, pieskový záliv v tvare polmesiaca. Vietor tu však býva slabý, čiže iba pre veľké plachty a kite.

  • Foz de Arelho

Je super alternatívou, ak hľadáte flat. Lagúna de Óbidos ponúka rovnú hladinu so slabším vetrom. Potrebná je teda väčšia plachta. Fungujú tu všetky smery vetra. Pri odlive pozor na finy.

Naj tip od miestnych

Na jazdenie najlepšie funguje S, SZ vietor zvaný Nortada. Fúka od apríla do augusta. Aj keď je leto a teplo, nezabudnite si zobrať neoprén, oceán je chladný.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu