Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Vo svetle reflektorov – Lago di Garda

7 dôvodov, prečo sa ísť pri najbližšej veternej predpovedi pozrieť na Lago di Garda, najznámejšie jazero Talianska.
Laci Kobulsky

Miesto, kde máte v letných mesiacoch vietor zaručený. Najlepšie miesta na windsurfing sú v severnej časti jazera – Torbole, Riva del Garda a Malcesine. Známym spotom je tiež pláž pred Surf Hotelom Pier. Fungujú tu dva základné druhy vetra – dopoludňajší Peller a popoludňajší Ora. Peller začína viať skoro ráno, vtedy si treba privstať a byť o šiestej na vode, pretože o deviatej ráno často vypne. Ora je pravidelný južný vietor, ktorý začína fúkať okolo trinástej hodiny až do šiestej večer. Vrchol má okolo štvrtej. Okrem skvelých podmienok na windsurfing však jazero ponúka ešte množstvo ďalších lákadiel, ktoré premenia obyčajný surftrip na perfektný výlet pre celú rodinu.

1. Cyklochodník nad jazerom

Vedie priamo pri skalnatých útesoch a vďaka nemu si môžete vychutnávať pohľad na jazero z výšky. Prvá časť cyklochodníka bola otvorená v roku 2019 , celá trasa okolo jazera bola sprístupnená v roku 2021. JE dlhá približne 140 kilometrov a nieje iba pre cyklistov, ale aj pre peších turistov.

2. Nalej mi vína, Malvína

Podľa známej pesničky treba ochutnať tie najlepšie vína z regiónu. Stačí zájsť do neďalekého mestečka Bardolina, ktoré je známe skvelým červeným vínom. Okrem toho je celá gardská oblasť preslávená skvelou kuchyňou, čo asi nikoho neprekvapí, keďže talianska gastronómia patrí medzi tie najobľúbenejšie na svete.

3. Gardaland Park

Je to najobľúbenejší zábavný park v celom Taliansku. Časopis Forbes ho dokonca zaradil medzi päť najlepších zábavných parkov na svete. Nájdete tu množstvo atrakcií nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Na jeho návštevu si vyhraďte minimálne pol dňa.

4. Ochutnajte skvelú zmrzlinu

Navštíviť Taliansko a neochutnať ich preslávenú zmrzlinu by bola veľká škoda. Pre Talianov je doslova umeleckým dielom a každý rok prichádzajú s novými, netradičnými príchuťami. Stánky so zmrzlinou nájdete takmer na každom rohu. Medzi vychýrené patrí Gelateria Flora, ktorú nájdete na Viale Rovereto 54 v Riva Del Garda.

5. Luxusné Sirmione

Najznámejšie mestečko na pobreží jazera vyhľadávané turistami. Rátajte s tým, že cez víkend tu bude plno. Známe vďaka hradu Rocca Scagliera, ktorý je obklopený vodou. V tunajších kúpeľoch sa bahnili už starí Rimania. Ani vy by ste si návštevu wellness centra Aquaria nemali nechať ujsť.

6. Zabavte sa v Desenzano

Ak sa po celom dni na vode túžite zabaviť a totálne vypnúť, za nočným životom vyrazte do Desenzana. Množstvo nočných podnikov láka, takže sa pripravte na náročnú tour de bar.

7. Lanovka Monte Baldo

Vychutnajte si svet z vtáčej perspektívy. Vyvezte sa na stanicu Monte Baldo (1 752 m n. m.) kabínkovou lanovkou. Unikátom je, že lanovka stúpa smerom nahor a zároveň sa točí dookola, takže vám nič neunikne.

8. Tradičné trhy

Okolie je známe tradičnými talianskymi trhmi. Nenájdete na nich nielen čerstvú zeleninu a ovocie, ale aj domácu produkciu keramiky, kožených výrobkov a šiat. V pondelok sú trhy v  Peschiera del Garda, v utorok v Desenzane, v Limone sul Garda, v Torbole (apríl – október), v stredu v Riva del Garda (2. a 4. týždeň v mesiaci), vo štvrtok v Bardoline, piatok zájdite do Gardy, v sobotu do Malcesine.

9. Výlet loďou

Vezmite svoju polovičku a deti na výlet po severnej časti jazera. Možno pochopia, že najkrajší pohľad na jazero je ten z vody. Výletné lode chodia z Limone alebo Malcesine do Riva. Pohľad na okolité hory je úchvatný.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu