Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

Ako môžu byť chutné orechové krémy aj funkčné?

Každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o životosprávu, vie, že orechy sú veľmi unikátna surovina. Lieskovce, mandle, kešu, kokos a mnohé dalšie, dokonca pre niekoho ešte stále aj arašidy. Pravdaže, tí obozretnejší vedia, že arašidy do tejto kategórie nepatria.
Laci Kobulsky

Nie je orech ako orech

Môže sa zdať, že všetky orechy majú veľmi podobné zloženie. Takmer pri všetkých môžeme hovoriť o vysokom podiele žiaducich mastných kyselín, taktiež rastlinných bielkovín a na druhej strane relatívne nízkom podiele sacharidov. Preto sa orechy javia ako potravina vhodná do všetkých stravovacích smerov. Opak je pravda a zvlášť pri low carb stravovacích prístupoch (paleo, keto) na sacharidoch záleží! Tento fakt nám samotný výber vhodných orechov o čosi sťažuje. Jednotlivé druhy orechov majú svoje špecifiká, preto si v nasledujúcom prehľade rozoberieme ich nutričný profil a vyberieme tie najvhodnejšie pre naše low carb, paleo, keto či iné potreby.

Tak sme v Powerlogy vytvorili funkčné orechové krémy

Už roky sa špecializujeme na výber kvalitných surovín a spolupracujeme s poprednými lokálnymi spracovateľmi. Naše skúsenosti nám ukázali, že orechové krémy vedia byť funkčným zdrojom energie. Dokážu fungovať ako sladká odmena, ktorá však nemá veľa cukru. Navyše klasický biely rafinovaný cukor neobsahujú vôbec.

Zároveň si s nimi viete vytvoriť zaujímavé raňajky, desiatu či ľahší obed. Vyslovene keto receptúra pasuje mandľový krém do chutnej hmoty, ktorú viete šikovne primiešať aj do slaných jedál, napríklad ku kvalitnému kuraciemu mäsu.

MCT olej posilnil funkčný význam potraviny

Pre športovcov a fanúšikov funkčnej výživy sme pripravili na jar 2021 novinku. Orechové krémy sme vyšperkovali kokosovým MCT olejom. Vďaka nemu čerpáte z krémov nielen chuť, ale aj stabilnejšiu energiu.

Kokos je bohatý na nasýtené zdravé tuky a najmä na tuky známe ako triglyceridy so stredným reťazcom (MCT). MCT sú jedinečné tuky, ktoré sa rýchlo konvertujú na ketóny, extra zdroj energie pri spaľovaní tukov. Viac ketónov znamená oveľa viac energie.

Orechové krémy s pridaným MCT olejom nájdete v e-shope www.powerlogy.com.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu