Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Rozhovor s Annabel o Northe

North Kiteboarding je nová značka so starým menom a až v prvom roku svojho pôsobenia dokázala zlákať ako svetových Pro kiterov, tak aj bežných smrteľníkov. Je teda na čase, aby sme si ju predstavili a k tomu nám pomôže charizmatická team riderka Northu Annabel van Westerop.
Laci Kobulsky

Ahoj Annabel, ako v súčasnosti tráviš čas?

Ahoj! Mám sa super, vďaka! Kríza v tomto roku priniesla značný posun, pretože v súčasnosti necestujem, ale teraz sa na chvíľu zdržiavam doma a bavím sa viac, ako som čakala. V Holandsku sú podmienky každý deň iné, takže sa mi to páči.

Ako si zapadla do North tímu, aká je tvoja úloha a zodpovednosti?

Našla som pekne epickú kombináciu! Na čiastočný úväzok som tímovým jazdcom spoločností North Kiteboarding a Mystic a v druhej polovici času som koordinátorom udalostí a marketingu pre obe značky! Ráda sa angažujem na hlbších úrovniach spoločnosti a teší ma výzva spojiť svoju vášeň a skúsenosti v športe so znalosťami, ktoré som získala počas štúdia.

Si stále aktívny športovec, aký štýl sa ti dnes páči? Stále freestyle alebo si sa pustila do nejakej novej disciplíny?

Stále milujem freestyle a určite v ňom pokračujem, keď sú podmienky. Ale potom, čo som prestala súťažiť, rozšírila som aj svoju skúsenosť s kitom prispôsobením sa podmienkam. Keď sú vlny, ráda chytím surfovú dosku a je to akoby som sa znova učila nový šport. Keď je slabší vietor, ráda jazdím na foile a keď poriadne prifúkne tak sa ide na big air!

Zapojila si sa do vývoja alebo testovania produktov North?

Čo sa mi páči na tíme pre vývoj produktov North, je to, že sú veľmi otvorení našej spätnej väzbe. Pri testovaní prototypov existuje veľmi veľa jazdcov, ale spätná väzba a názory každého z nás sú počúvané, aby sme zlepšili naše produkty.

North musel vyvinúť celú líniu za jediný rok, čo je šialené. Máš predstavu, ako sa im to podarilo stiahnuť?

Neuveriteľné, že? Viem. Stále som v šoku. Nehovoríme o 2 kitoch a doske. Máme celý sortiment kitov, twintipov, surfových dosiek a fopilov. Tím počas tohto roka vykonal veľké množstvo práce a mám šťastie, že som bola už od počiatku a videla som tento pokrok.

Existujú nejaké nové produkty v roku 2020?

Naša hlavná línia výrobkov zostane a bola zvýšená na novú úroveň výkonu. Vedľa toho sú určite nejaké nové veci, ktoré sa pripravujú na 2021, ale zatiaľ ich nemôžeme príliš zdieľať, uvidíte v auguste!

Ako by si zhrnula výhody North kitov oproti svojim konkurentom?

V súčasnosti sú všetky kity skvelé, takže rozdiely sú v menších detailoch. Naším najvýraznejším produktom je určite Navigator Control System na bare. Bezpečnosť je v súčasnosti najlepšia na trhu s najjednoduchšou metódou opätovného pripojenia. Už nemusíte tlačiť nahor na bezpečnostný gombík, chytiť prsty, pokúšať sa znova spojiť slučky a krúžky. Nie, je to len prepustenie. A znova zacvaknite. Doslovne ako bezpečnostný pás. Ďalej máme množstvo rôznych chicken loopov, napríklad pre freestyle a surf, ktoré môžete prepnúť v okamihu. Ak zdieľate kita s kamarátom, ktorý má kratšie ramená alebo iný štýl jazdenia, prepnite na iný loop a hurá na vodu!

Existujú nejaké vylepšenia kitov v roku 2020?

Určite dôjde k určitým zlepšeniam každého kitu v sérii 2021 už v auguste. Náš sortiment je už beztak super, ale vždy je možné urobiť menšie vylepšenia a rozdiely!

A čo dosky? Máte nejaké nové prevratné technológie?

Dosky nájdu určité rozdiely a vylepšenia na 2021. O tom sa zatiaľ nemôžem veľa zdieľať, takže budete musieť zistiť, kedy nastane čas.

Aký jazdíš setup a prečo?

Momentálne mám 2 preferované nastavenia. Milujem Pulse pre freeride a big air. Keď jazdím freestyle, kombinujem ho s Focus Hybrid, pretože vďaka kombinovanej konštrukcii z dreva a uhlíka obrovský pop a mäkké pristátia. Keď je príliš veterno na freestyle, prepnem sa na Atmos Carbon na záverečnú boosting session. Táto doska je veľmi responsívna a ľahká, ktorá vás vystrelí do neba ako raketa.

Ďalej milujem Reach kite. Myslím, že je to všestranný kite, ktorý sa naozaj ľahko používa a má veľkú stabilitu a depower. Keď sa objavia vlny, spojím ho s Cross surf doskou, pretože sa mi páči, ako sa táto doska ľahko používa a funguje za akýchkoľvek podmienok. Reach používam aj na foil. Moje najobľúbenejšie nastavenie fólie je doska Scoop s 85 cm stožiarom a krídlom 1150, ktorá je skvelá pre cestovateľov a vyskúšanie nových trikov.

Skúsme pomôcť kupujúcim. Aký setup od Northu by si odporučila ako niečo všestranné pre priemerného jazdca a prečo?

Pre všestranného priemerného jazdca, ktorý dokáže jazdiť upwind a ktorý sa učí skákať alebo už boostuje 10+ metrov a sem a tam kombinuje freestyle, odporúčam Reach, bez debaty. Skombinujte ho s 45-50cm barom a Atmost Hybrid alebo Carbon. Vyberte si Hybrid pre trochu mäkšiu dosku, ktorá reže chop a má príjemnejšie dopady, alebo si vyberte agresívnejšiu karbónovú verziu karbónovej verziu s väčším popom a priamym feelingom. Pridanie surfu do svojho boardbagu je tiež skvelé a s kitom Reach už máte super setup na vlny! Cross doska je najjednoduchšia ako pre začiatočníkom tak aj najpohodlnejšia pre pokročilých jazdcov.

A ak máme pokročilého jazdca bez obmedzení rozpočtu? Aký by bol sen?

Ah.. snívanie, to je vždy zábava. Zoberte si komplet set Orbit kitov na tie najväčšie skoky spolu s doskami Atomos. Potom kity Pulse a dosku Focus na perfektnú freestyle session na flate no a samozrejme Carve do vĺn. Oh, a samozrejme ešte Sonar foil setup aby ste mohli jazdiť naozaj všetky podmienky. Otázka teraz ale je, či máte dostatok miesta na všetok ten gear haha.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu