Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Unikátna Kia EV6 nabije aj váš e-bike!

Plne elektrická Kia EV6 prináša na trh s crossovermi SUV dlhý dojazd, úctyhodný výkon bez emisií, veľmi rýchle nabíjanie aj nádherný dizajn.
Martina S.

Rýchla jazda, rýchle nabíjanie

Prelomovú novinku v ponuke kórejskej automobilky poháňa výlučne elektrická energia a na výber dostanete hneď z niekoľkých pohonných jednotiek. Tá najsilnejšia verzia GT napríklad dokáže zrýchliť z nuly na sto km/h za neuveriteľnej 3,5 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 260 km/h. A to sú čísla, za ktoré by sa nemuselo hanbiť ktorékoľvek benzínové športové auto.

Elektrické auto, ktoré dokáže zrýchliť z 0 na 100 za 3,5 sekundy.

Schopnosť nabíjania pri napätí 800 V zaisťuje, že model EV6 sa dokáže nabiť z 10 na 80 percent kapacity akumulátora už za 18 minút. Doplniť dojazd na 100 km pritom dokáže za menej ako 4,5 minúty pri spojení s pohonom 2WD a akumulátorom s kapacitou 77,4 kWh. A to rozhodne nie je pomaly. Káva na benzínke vám takmer určite trvá dlhšie.

Veľmi rýchle nabíjanie! Dojazd na 100 km doplníte len za 4,5 minúty.

Kompaktný a pritom priestranný

Napriek kompaktným rozmerom auta s futuristickým dizajnom je v kabíne priestor podobný mnohým SUV strednej triedy. Ponúka inteligentné a flexibilné usporiadanie interiéru a množstvo úložných priestorov v kabíne vrátane 520 litrov batožinového priestoru bez zložených sedadiel v druhom rade. Ak sa tieto sedadlá sklopia, úložná kapacita sa zvýši približne na 1 300 litrov. A to už je dosť aj na dlhší bikerský trip.

Kia EV6 síce nevyzerá veľká, ale ak sklopíte zadné sedačky, zmestí sa vám tam napríklad bike aj s batožinou.

Vozidlo má okrem toho aj predný batožinový priestor, ktorý poskytuje ďalších 52 litrov úložného priestoru pre modely s pohonom dvoch kolies a 20 litrov pre modely s pohonom všetkých kolies. Ďalší až 1 600 kg náklad pritom zvládne ťahať za sebou.

Nová Kia EV6

Ak už elektrinu využívate aj na dvoch kolesách, zaujímať vás určite bude schopnosť EV6 nabíjať externé spotrebiče – inak povedané aj váš e-bike. A ak náhodou vypadne elektrina u vás doma, auto môže poslúžiť aj ako núdzový zdroj energie pre domácnosť.

Prvá lastovička budúcnosti

Kia EV6 je prvé špecializované elektrické vozidlo, ktoré spoločnosť vyrobila na úplne novej elektrickej modulárnej platforme E-GMP. Predstavuje prvú fázu jej prechodu do novej a bezpochyby vzrušujúcej éry elektrifikácie. Znamená tiež začiatok jej strednodobej až dlhodobej stratégie pre plne elektrické vozidlá (BEV), plug-in hybridné vozidlá (PHEV) a hybridné elektrické vozidlá (HEV), ktoré majú do roku 2030 tvoriť 40 percent všetkých predaných vozidiel Kia, pričom cieľom spoločnosti je predať ročne až 1,6 milióna kusov týchto ekologických vozidiel.

Nová Kia EV6

Model EV6 je prvý z 11 nových modelov BEV, ktoré chce značka uviesť na trh do roku 2026 – sedem z nich bude postavených na platforme E-GMP a štyri elektrické deriváty budú vychádzať z existujúcich modelov. A vďaka predpredaju si ho môžete objednať už teraz!

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu