Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Vyrážate na Srí Lanku? Naučte sa tu surfovať

Srí Lanka už niekoľko rokov láka turistov na krásne pláže, nádhernú prírodu a množstvo pamiatok. Niet sa čomu čudovať, že patrí medzi najkrajšie miesta na svete. Čoraz častejšie sem chodia ľudia aj za vlnami a surfovaním. Ktoré pláže sú k tomu ako stvorené?
Laci Kobulsky

Srí Lanka je nádherné miesto s rozmanitou prírodou, množstvom exotických zvierat a milých ľudí. Každá oblasť pritom pôsobí ako iný svet, sú tu krásne biele pláže, národné parky aj čajové plantáže a džungľa. Pre surfárov je to ideálna destinácia. Prísť sem môžu začiatočníci aj skúsení profíci. Tak zbaľte plavky, surf a cestovné poistenie (v prípade úrazu tak budete mať aspoň finančnú istotu) a vydajte sa na Srí Lanku.

Pláže pre surférov

Srí Lanku obmýva Indický oceán, ktorý je pre surfárov ako stvorený. Ponúka množstvo pláží vhodných na surfovanie. Medzi nimi sa tie najlepšie nachádzajú na južnom a východnom pobreží. Tie najznámejšie a najlepšie sú pláže Hikkaduwa a Arugama Bay. Treba tu ale počítať aj s tým, že sú najrušnejšie. Pokojnejšie sú napríklad Ahangama alebo Mirissa. Pre začiatočníkov je ideálna pláž Weligama, keďže vlny sa tu lámu ďaleko od pobrežia. Na každej pláži navyše nájdete ponuku surfovacích lekcií aj možnosť požičania surfov.

Naučte sa surfovať v surf campe

Ak idete na Srí Lanku na týždeň, asi nebudete mať veľa priestoru na to, venovať sa surfovaniu naplno. No v prípade, že tu chcete stráviť dlhší čas (pretože Srí Lanka je ideálnou destináciou napríklad pre digitálnych nomádov) môžete stráviť týždeň učením sa surfovať v niektorom surf campe. Tu si vás na starosť zoberie skúsený profesionál, ktorý sa vám bude po celú dobu venovať, naučí vás základy surfovania, ako sa správať vo vode aj ako sa starať o surf. Navyše sú tu aj surf campy so slovenskými alebo českými inštruktormi.

Kedy vyraziť na surf?

Ideálne obdobie na surfovanie na Srí Lanke je od decembra do marca. Pláže vo východnej časti ostrovy ako Arugama Bay alebo Batticola využijete aj v neskoršom období od apríla do októbra.

Správne oblečenie je dôležité

Na surf by ste nemali chodiť len tak v plavkách, najmä ak so surfovaním len začínate. Spáleniny z dosky, ale aj pády do vody vám s pokožkou porobia divy. Dajte si aspoň neoprénové tričko a krátke nohavice. A nezabudnite na opaľovací krém, najlepšie s vysokým UV faktorom.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu