Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Čo má mať správny windsurfer v kurfíku s náradím

Snažíte sa dať dokopy menší windsurfový kufrík či už vo vašej dielni alebo na cesty? Na tieto veľmi dôležité drobnosti nemôžete zabudnúť.
Ria Tomašáková

Lepiaca páska na koberce

Tou zlepíte úplne všetko, A TO JE FAKT! Od dosiek cez plachty až po telo alebo batožinu. Páska na koberce je rozhodne najlepším priateľom každého windsurfera. Pokiaľ nemáte na nejakú prácu to správne náradie, môžete si byť istý, že kúskom pásky na koberce to spravíte skoro tak ako keby ste to náradie mali!

Izolepa

Na zalepenie malých trhlín v jednoduchej vrstve. Keď drobné trhliny necháte len tak, stanú sa z nich časom veľké diery. Na rýchle upravenie skvele fungujú aj nálepky.

Lano

Rôzne dĺžky na výmenu unaveného lana či laniek pre natiahnutie plachty na sťažni alebo na rahne. Lankám neustále hrozí pretrhnutie. Kus lana by mal byť takisto aj vo vašej bezpečnostnej sade či náradí pri každej ceste za vetrom.

Šróby s podložkami k pútkam

Náhradné šróby s podložkou a takisto náhradný trapézový úväzok. Nie je nič horšieho, než keď musíte uprostred skvelého dňa na vode skončiť kvôli tomu, že vám chýba jeden z týchto nepostrádateľných dielov!

Šróby k finám

Najhorší scenár je, keď zabudnete alebo stratíte šrób k fine. V takom prípade vám nepomôže ani stará dobrá páska na koberce.

Lepidlo v tyčinke alebo dva balenia epoxidovej živice

Dostane vás v okamžiku spať na vodu v prípade, že nabehnete na pláž alebo na útes!

Náhradný kĺb

Súčiastka, bez ktorej by windsurfer nemal vôbec ísť k vode, slúži buď k výmene poškodeného alebo k nahradeniu zabudnutého kĺbu. Určite sa už mnohým stalo, že skončili na vode s plachtou, ktorá k doske držala len pomocou bezpečnostných laniek kĺbu. Ak máte po ruke náhradný, tak vám ho môže jednoducho niekto priniesť.

Silikónový sprej alebo WD40

K ochrane očiek na predlžováku a rahne. K zaisteniu toho, aby sa pohyblivé časti naozaj hýbali! Sú dobré takisto na zipsy rôznych tašiek s príslušenstvom.

Neoprénové lepidlo

Na opravy oblečenia do vody. Jednoducho sa používa a zabráni tomu, aby sa z malých trhliniek stali veľké diery, pokiaľ by ste ich nezalepili.

Hrubá ihla a pevná niť

Na opravu plachty, hlavne na komíne a tam kde nestačí samolepka.

Ostrý nôž

Odrezanie lana na potrebnú dĺžku alebo odrezanie lana z niečoho!

Zapaľovač

Aby sa konce lana nestrapkali. Keď napríklad odrežete nový kus lana k napnutiu spodného lemu a neopálite mu koniec aby sa nestrapkalo, budete nútený pri jeho prevliekaní pútkami a očkami zviesť dopredu prehraný boj.

Šrobováky

Ploché a krížové. Musia byť kvalitné a musia mať správnu veľkosť. Krížový šrobovák sa používa na šróby pútiek, takže je dôležité, aby ste s ním dokázali šróby pevne utiahnuť!

Špicaté kliešte

Na vyťahovanie zlomených spír. Pokiaľ sa vám niečo také stane, inak to proste von nedostanete.

Kliešte a kombinačky

Skvelo sa hodia na uvoľňovanie pevne zatiahnutých šróbov.

Imbusový kľúč

Väčšina výrobcov dodáva upínacie kľúče spoločne s palchtou, ale vždy je dobré mať so sebou náhradné imbusáky.

Jemný šmirgľový papier

Je skvelý pri opravách drobného poškodenia fín. Nie je vhodný na celkovú úpravu tvaru, ale dokáže uhladiť menšie nepravidelnosti.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu