Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Défi Wind 2021

Legendárna windsurfová súťaž Défi Wind, ktorá sa koná v malebnej obci Gruissan na juhu Francúzka je naspäť. Prečítajte si aké zmeny nastali a komu sa nakoniec po napínavých bojoch podarilo vyhrať.
Ria Tomašáková

Défi Wind, každoročne očakávané preteky, ktoré sa avšak minulý rok kvôli pandémii nekonali sú naspäť v hre. Spojiť pro jazdcov a amatérov, ktorý zdieľajú vášeň pre windsurfing- toto bol duch Défi Wind Gruissan od počiatkov. Zvyčajne sa na štartovú čiaru postavilo viac ako 1000 jazdcov, avšak tento rok sa formát dočkal miernej úpravy. Od 29. októbra do 1. novembra prvých 300 amatérov bojovalo o postup do „Défi Wind Superstars“ ktoré sa konalo od 2.-5. novembra. Na to, aby postúpili sa museli umiestniť v prvej 100 a jazdili proti 100 pro jazdcom. Kurz preteku bol navrhnutý skúseným windsurfistom Philippe Bru spolu s Défi Wind tímom. V máji 2022, by sa mal Défi Wind vrátiť k normálnym pravidlám a osláviť tak už 20 ročnú tradíciu.

Jazdci boli počas preteku obdarení vynikajúcimi podmienkami na jazdenie. Diváci mali príležitosť vidieť očarujúce súboje, kvôli pretrvávajúcemu boju medzi finami a foilom. Nakoniec Antoine Albeau, 25-násobný svetový šampión, získal prvé miesto v mužskej divízii a nehodlá ukázať žiadne znaky spomalenia.

Blanca Alabau počas posledného dňa ukradla titul Helle Oppedalovej v ženskej divízii . Helle sa ale nemá za čo hanbiť, keďže táto Nórska jazdkyňa neopustila prvé miesto až do posledného dňa.

 

Výsledky:

Défi Wind Superstars- muži

  1. Antoine Albeau (FRA | JP / NeilPryde)
  2. Maciek Rutkowski (POL | FMX Racing / Challenger Sails)
  3. Enrico Marotti (CRO | JP / NeilPryde)

Défi Wind Superstars- ženy 

  1. Blanca Alabau (ESP | Starboard / Severne / Starboard Foil)
  2. Helle Oppedal (NOR | Duotone)
  3. Delphine Cousin Questel (FRA | FMX Racing / S2Maui)

Highlight z Défi Wind Superstars 2021

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu