Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Nový Starboard iSonic: To najlepšie sa stalo lepším

Nový iSonic prichádza v mnohých veľkostiach, ktoré zaručia, že každý si nájde svoje. Lepšia kontrola, vyššia maximálna rýchlosť a uvoľnenejšia jazda v slabom vetre, tak aj to prinášajú nové inovácie od Starboardu.
Ria Tomašáková

Tento rok Starboard pokračuje v predstavení nového koncepčného dizajnu iSonic v 4 nových veľkostiach: 60, 63, 77 a 83. Nový iSonic lieta ponad vodu s neslýchanou kontrolou a istotou. Pokojný v drsnejších podmienkach, neúprosné zrýchlenie, zatiaľ čo pri halzách zaisťuje ešte konkurencieschopnejší potenciál predbiehania v kritických bodoch. Extra objem pri plutve zlepšuje rozsah jazdenia v nedostatočných podmienkych, zatiaľ čo za plutvou pridali výrezy Arrow a posunuli zadné pútka viac dozadu. Nakoniec optimalizovali polohy dráhy pre kĺb ďalej dozadu. Tieto zmeny prinášajú významný rozdiel na vode, najmä pri pretekaní na plný výkon.

  • Arrow výrezy

Nový dizajn Arrow výrezov je k dispozícii na modeloch 67, 73 a 85. Je to diagonálny výrez za finou, ktorý vám poskytuje super uvoľnenú jazdu. Pamätáte si, ako sa doska zaťaží pri poryvovom náraze? Ten pocit je históriou.

  • Širší chvost dosky

Nový tvar dostal aj širší chvost dosky. Výsledok: Viac sily pre slabý vietor a kritické predbiehacie manévre. Väčšia kontrola v náročných podmienkach.

  • Zadné pútka na chodidlá

Zadné pútka na nohy sú posunuté ďalej smerom dozadu. To umožňuje menší povrch vo vode a tým sa zvyšuje maximálna rýchlosť.

iSonic Speed Luderitz

Táto doska bola vyvinutá tak, aby prekonala hranicu 50 uzlov v Luderitz. V roku 2013 Juergen Van Der Noord dosiahol tento míľnik vo windsurfingu na tejto doske. Vyvinutá spolu s Ianom Foxom je to jediná rýchlostná doska na trhu s výrezmi. Vďaka tejto vlastnosti je to jediná doska so šírkou 44, ktorá prekoná 50 uzlov.

iSonic 55

Ultra kompaktná rýchlostná slalomová doska s dĺžkou len 225 cm. Ľahší jazdci ocenia schopnosť udržať dosku na vode pri silnom vetre. Táto doska bola vyvinutá s Matteom Iachinom a Tristanom Algretom v extrémnom choppe vo Vietname a bola dizajnovaná pre maximálnu kontrolu nad vetrom a rýchlosťou.

iSonic 60

Pri sklze s vysokou rýchlosťou sa chvost dosky stáva jediným povrchom, ktorý sa dotýka vody. Vývoj sa v roku 2023 zameral na zdokonalenie tejto oblasti s jasným cieľom zvýšiť kontrolu a zároveň znížiť odpor. Nový širší obrys vpredu poskytuje rovnováhu a umožňuje udržanie perfektného pretekárskeho postoja a zároveň maximalizuje istotu a kontrolu v silnom vetre. Užší obrys za pútkami znižuje kritický odpor pri maximálnej rýchlosti. Vývoj iSonic 60 zahŕňal rozsiahle testovanie v drsnej vode na Tarife, ktoré vykonali Matteo Iachino, Blanca Alabau a Nico Prien. Výsledkom je vysokorýchlostná zbraň DefiWind ideálne zladená s výkonnými karbónovými plutvami okolo 32 cm.

iSonic 63

Vývoj nového iSonic 63, sa zameral na rozšírenie rozsahu jazdy vo vyšších veterných podmienkach so sebavedomejším pocitom. Spoločne s iSonic60 bola nová 63-ka osvedčená v drsných vodách Tarify od Mattea Iachina, Blanca Alabau a Nica Priena. Ideálna kombinácia je s 33 cm karbónovou plutvou.

iSonic 67

Toto je najlepšia slalomová doska, akú Starboard kedy vyrobil. Pridaním o 1,5 cm širšieho obrysu v chvoste dosky výrazne zlepšili rýchlosť v slabšom vetre. Nové výrezy chvosta vám umožňujú voľne lietať s doskou nad choppom. Najzaujímavejšou vlastnosťou tejto dosky je neuveriteľné ovládanie. Bez ohľadu na to, aká je sila vetra alebo aký je chop, nos nikdy neodletí. Musíte to jednoducho vyskúšať, aby ste zažili, aké je to dobré. Je to perfektná doska strednej veľkosti pre ľahkých jazdcov a ženy.

iSonic 73

Všestrannosť sa spája s rýchlosťou. Prelomový dizajn z roku 2022 so zväčšenou šírkou na 73 cm v najširšom bode a masívnymi 2 cm pridanými na zadných pútkach na nohy, pričom línia zostáva nedotknutá. Vďaka tejto zmene máte preukázateľne väčší výkon pri slabšom vetre a v kritických situáciách; jibing alebo predbiehanie svojich kamarátov (alebo konkurentov 😉 ).

iSonic 77

Nový iSonic 77, vyvinutý v miernejších vetroch Thajska spolu s modelom 83, optimalizuje postoj jazdca a stopu sťažňa smerom dozadu, čím uvoľňuje jazdu a zároveň zlepšuje efekt plutvy a jednoduchšie ovládanie. Na tejto doske boli všetci rýchlejší. Kombinácia obrysu bokov zaisťuje vyšší výkon v slabom vetre, kde je viac v hre náveterná strana dosky a zároveň zlepšuje konkurenčný jibing.

iSonic 83

Vývoj nového iSonic 83 umožnil zabezpečiť, že nové evolučné vylepšenia budú teraz prínosom pre všetky veľkosti radu iSonic 2023. Vďaka zlepšeniu najvyššej aj priemernej rýchlosti bola všestrannosť nových dizajnov pozitívna pri každom teste. Konzistentnosť v jazde a pocite vo všetkých veľkostiach umožňuje jazdcom meniť veľkosť dosky bez potreby upravenia štýlu, techniky alebo sebadôvery jazdca, čo je dôležitá výhoda v profesionálnej súťaži PWA. Alebo na vašej miestnej pláži.

iSonic 85

Keďže Foil sa stal skutočným vyzývateľom pre slalom, najpozoruhodnejšou zmenou v novom iSonic 85 bola zväčšená šírka chvosta dosky, vďaka čomu získate oveľa väčší výkon pri slabom vetre. Táto revidovaná časť chvosta poskytla výrazné zlepšenie kontroly; keď doska začne odlietať v silných poryvoch, aktivuje sa chvostová časť a lem nosa zostane nižší, čím sa zabezpečí optimálna kontrola.


Viac informácii na Starboard.com

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu