Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Ako na Duck Jibe?

Duck Jibe, zábavný trik, ktorým si môžete zdokonaliť vaše zručnosti a pomôže vám pri docielení perfektného jibu. Prečítajte si ako ho krok po kroku docieliť!
Ria Tomašáková

Pri jazde v solídnom sklze otočte na zadobočný kurz, aby ste zmenšili tlak v plachte, a posuňte zadnú ruku na rahne viac dozadu. Odveste sa z trapéza. 

  1. Vytiahnite zadnú nohu z pútka a položte ju na miesto ako pri normálnej halze. S otáčaním ešte počkajte a pokračujte v jazde na zadobočný kurz!
  2. Pustite prednou rukou rahno a prehmatnite ňou až ku zadnej koncovke rahna. Uvoľnite aj plachtovou rukou rahno a ťahajte zadnú koncovku rahno a ťahajte zadnú koncovku rahna sťažňovou rukou hore ponad hlavu. Táto práca rúk je relatívne dosť rýchla, teda žiadne váhanie, ale rozhodný postup. 
  3. Mierne pokrčte kolená a ostávajte nad doskou. Sťažeň plachty automaticky padne dovnútra oblúka a iniciuje tak celý oblúk, v ktorom potom aktívne pokračujte. 
  4. Prehmatnite najprv starou plachtovou rukou na novej strane rahna čo najbližšie ku sťažňu a potom aj starou sťažňovou rukou na pozíciu novej plachtovej ruky.
  5. Pokračujte v otáčaní dosky, až kým smerujete priamo po vetre (zadný kurz).
  6. Hneď ako kontrolujete oplachtenie obomi rukami na novej strane rahna, začnite vymieňať nohy v pútkach a otáčať telo do novej pozície. Začnete otočením pôvodnej prednej nohy v pútku o 90° a pokračujete prestúpením pôvodnej zadnej nohy dopredu, poprípade rovno do predného remienka na novejstrane. Nakoniec posuňte pôvodnú prednú nohu dozadu, poprípade rovno do zadného remienka. Počas výmeny nôh už smerujete niekde medzi zadným a zadobočným kurzom. 
  7. Postupne tlak v plachte začne narastať, čo využijete na stabilizovanie dosky a výmenu postoja. V sklze odíďte svoj nový trik – Duckjibe.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu