Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Naučte sa Wave Taku

Manéver snov, znie to zaujímavo však? Náročný ale zato nádherný manéver. Frajeriť budete čo i len s teóriou tohto triku.
Ria Tomašáková

Taka na vlne je manéver snov, hoci pre mnohých je nedosiahnuteľný. Skutočne je extrémne náročny, ináč by ho bolo vidieť na vode častejšie. Takisto však platí, že je omnoho náročnejší, ak sa doň pustíte bez prípravy. Ak ste nikdy neurobili helitack alebo upwind 360 v slabom vetre, sotva môžete zvládnuť taku v sklze a navyše na lámajúcej sa časti vlny.

V optimálnych podmienkach na stredne veľkých a nie príliš silných vlnách, s vetrom side alebo side-on, jazdíte na prednej hrane a premyslite si, ako sa dostanete do switch clew first pozície po bottom turn. Switch clew first pozícia bude pre vás omnoho prirodzenejšia a top turn radikálnejší.

  • Projekt Taka začnete s bottom turn, ktorý vás dostane do switch clew first pozície. Priblížte sa k práve sa lámajúcej alebo práve zlomenej časti vlny.
  • Nechoďte na vlnu príliš kolmo, aby ste pri Tacke udržali rýchlosť dopredu s vlnou.
  • Teraz nasaďte super agresívny top turn, hmotnosť preneste na prednú nohu, oplachtenie tlačte dopredu a proti vetru. Udržujte polohu rúk, ako keby ste napínali luk.
  • Tlačte oplachtenie dole na kĺb, čím dosiahnete driftovanie dosky. Doska sa otočí o 180 stupňov, pričom mieri zadnou časťou smerom dole vlnou.
  • V tomto okamihu je dôležité prenášať zaťaženie ďalej dopredu na prsty na nohách a prednú nohu, aby sa hrana dosky nezasekla o vodu.
  • Netlačte plachtovú ruku, len jednoducho čakajte, kým sa doska otočí, driftujúc na vlne.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu