Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

PWA Grand Slam v Marignane nebol len o súťažení

Po dlhej dobe sa jazdci stretli vo Francúzku na PWA Tour. Avšak podmienky im moc nepriali. Kto získal svetový titul a ktoré disciplíny sa nakoniec odjazdili?
Ria Tomašáková

Slalom, freestyle, wave a dokonca aj foil- tieto disciplíny sa mali odjazdiť na preteku PWA vo francúzkom Marignane. Pre mnohých jazdcov to bola jediná príležitosť na boj o svetový pohár od roku 2019. Jazdci sa avšak moc nestresovali z predpovede.

Prvý deň sa jazdci ako zvyčajne zaregistrovali a kvôli slabému vetru sa zúčastnili iba otváracej ceremónie. Na druhý deň sa odohral ten istý príbeh. Všetci jazdci čakali na vietor, ktorý avšak neprišiel. Tretí deň na rannom stretnutí odvolali wave disciplínu, ale svietelko nádeje stále svietilo pre freesytle, slalom a foil. Bohužiaľ, pokiaľ si jazdci pripravili equipment vietor klesol na 3 uzle. A to nie je dostatočná sila vetra ani na foil.

Jordy Vonk: „Je to dnes tak trochu nešťastie lebo predpoveď vyzerala solídne. Viac sme rozmýšľali nad tým, či sa bude najskôr jazdiť slalom alebo freestyle. Pokúsim sa udržať si pozitívnu náladu. Bolo by to až neuveriteľné, keby sme v priebehu 10 dní nemali podmienky aspoň na veľké plachty a foil.“

Štvrtý deň čakanie na vietor pokračovalo, ale nakoniec sa konalo tow-in predstavenie, aby sa zabavili jazdci a aj diváci. Až na piaty deň konečne prišla na rad ako taká slalomová akcia, avšak vietor nebol stabilný. Z tohto dôvodu sa stihol odjazdiť jeden jediný heat.

Šiesty deň vietor konečne prišiel podľa predpovede. Jazdil sa freestyle a teda bolo sa na čo pozerať. V ženskej katégórii predviedli to najlepšie čo vedia Sarah-Quita Offringa, Maaike Huvermann, Oda-Johanne Brodholt a mnohé ďalšie. Balz Muller prvýkrát v histórii mužskej katogórie odjazdil freestyle heat na foile. Zo začiatku si tak razil cestu bez problémov. Nanešťastie v ďalších heatoch mal dosť veľa crashov a tak ho Adrien Bosson zastavil. Siedmy a ôsmy deň súťaž vo freestyle disciplíne pokračovala. Amado si potvrdil prvé miesto a tým získal prvý svetový titul.

Posledný (deviaty) deň sa odohralo tow-in divadlo. Zaregistrovaných bolo 14 jazdcov z čoho 2 boli ženy. Nakoniec si titul zobral Youp Schmit.

Freesytle výsledky

Ženy:

  1. Sarah-Quita Offringa
  2. Maaike Huvermann
  3. Oda-Johanne Brodholt

Muži:

  1. Amado Vrieswijk
  2. Adrien Bosson
  3. Yentel Caers

Slalom výsledky

Ženy:

  1. Sarah-Quita Offringa
  2. Marion Mortefon
  3. Delphine Cousin Questel

Muži:

  1. Nicolas Goyard
  2. Pierre Mortefon
  3. William Huppert

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu