Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

DOWNLOOP JIBE

Brúsite si zuby na megaloop, ale neviete, kde začať? Alebo by ste chceli vedieť lepšiu a ladnejšiu otočku? V tom prípade zbystrite pozornosť a vrhnite sa na otočku po vetre s downloopom.
Ria Tomašáková

Na túto otočku ste pripravení vtedy, ak viete jazdiť toeside, teda switch, no a, samozrejme, ovládate jibe bez downloopu. Ľahšie je začať otočku z toe­ side do normálu, no neskôr určite skúste aj druhý variant.

Začnite primeranou rýchlosťou na toeside a pomaly sa otáčajte po vetre. V tom momente príde čas na loop, nie skôr. Chcete, aby vám kite loopol čo najrýchlejšie, inak vás silno zatiahne, a to docielite tak, že čo najviac zatiahne bar k sebe, prednú ruku k sebe a zadnú od tela. Neskôr si otočku môžete skúsiť aj s pomalším kiteloopom, a teda väčšinou silou.

Počas loopu stále držte smer jazdy po vetre, až po loope začnite stúpať a dajte si pozor na kite! Ak necháte zatiahnutý bar, môže vám kite prepadať, čomu zamedzíte tým, že po loope odtiahnete bar čo najviac od tela a ten vám vyletí pekne nahor.

Bar počas celej otočky držte pekne rovno a nejazdite s ním ako s volantom. Pokojne si dokončite otočku s prevrátenými lajnami a rozmotajte ich, až budete mať kontrolu nad jazdou. Ak budete počúvať naše tipy, tento trik zvládnete ľavou zadnou, tak hurá do toho!

ZÁKLADNÁ CHYBA

Prudko a silno vás zatiahne kite počas loopu. Je to preto, že hraníte proti kitu alebo loopujete veľmi pomaly.

KÚZELNÁ RADA

Pred loopom sa pustite po vetre a loopnite kite rýchlo, poriadnym zatiahnutím baru.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu