Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Lanzarote Foil Challenge

Windsurfovať okolo celého ostrova Lanzarote musí byť rozhodne zážitok. Niekoľko Foil jazdcov si presne toto súťažne vyskúšalo na začiatku februára. Pozrite sa ako nakoniec tento pretek skončil!
Ria Tomašáková

Lanzarote Foil Challenge 2022 bolo skutočnou výzvou. S veternými nárazmi až do 30 uzlov prekonala tohtoročná flotila široké spektrum podmienok, aby dokončila celý okruh okolo ostrova Lanzarote.

Tím Severne opäť uspel, Mateus Isaac vyhral flotilu iQFOiL a skončil celkovo tretí. Amado Vrieswijk skončil celkovo druhý.

Na tohtoročnom podujatí mohli účastníci súťažiť v divíziách iQFOiL a Open Foil. Ceny boli udelené celkovým víťazom a aj ženám.

Preteky pozostávali zo šiestich samostatných etáp, pričom všetky sa započítavali do celkového výsledku, rovnako ako každá regata. Flotila vyrazila v Playa Blanca na juhu ostrova o 8:00 a vrátila sa asi o deväť hodín neskôr na to isté miesto.

Mateus Isaac 

Brazílsky jazdec zo Severne Mateus Isaac už túto cestu raz absolvoval v roku 2021, no v značne odlišných podmienkach. Rovnako ako v roku 2021 súťažil so svojím vybavením iQFOiL a dokázal vyhrať v divízii iQFOiL a nakoniec obsadil tretie miesto v celkovom hodnotení.

Po takmer deviatich hodinách plného pretekania mal Mateus čo povedať; „Tohtoročné preteky boli trochu inak náročné. Minulý rok bol vietor slabý a preto sme museli veľa pumpovať. Tento rok sme mali super silný vietor a veľký swell. Povedal by som, že tento rok bol viac fyzicky náročný.“


Napriek tomu, že bol šťastný z víťazstva, Mateus uznal, že tohtoročná edícia bola úplne iná výzva: „Minulý rok som veľa bojoval so Sebastianom Kördelom, tento rok tam bolo veľa rýchlych chalanov a zakaždým som bojoval s iným chlapom. Ale som šťastný najmä preto, že som bol na iQFOiL a stále som bol veľmi konkurencie-schopný v downwind smere naproti chalanom na formulovom Foile.“

Amado Vrieswijk

Majster sveta PWA Freestyle 2021 je neuveriteľne všestranný športovec, ktorý dokáže súťažiť vo väčšine windsurfových disciplín.

V Open Foil sa Amado počas celého dňa prepracovával k rovnakému počtu bodov ako Nicolas Goyard, ktorý vyhral vďaka svojmu poslednému najlepšiemu výsledku.


Amado sa prihlásil na poslednú chvíľu a využil tak túto udalosť na zúročenie svojej zimnej prípravy na Foile.
Ako väčšina súťažiacich, aj Amado na tento deň použil svoj 9,0 Severne HGO, ktorý ponúkal viac-menej celú škálu veterných a vodných podmienok.


Viac informácii na: www.severnesails.com

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu