Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

EFPT v Rakúsku priniesla nečakané výsledky

Prvá zastávka z European Freestyle Pro Tour, bola ako zvyčajne na rakúskom čokoládovom jazere Neusiedler See. Druhý deň tejto súťaže sa navždy zapíše do histórie.
Ria Tomašáková

Prvý deň z Freestyle Pro Tour na rakúskom jazere Neusiedler See bol plný neistých veterných podmienok. Potom ako sa jazdci zaregistrovali a odfotili v novým udržateľných lycrách, mužská Single Elimination dostala zelenú. Avšak o niekoľko pokusov neskôr boli jazdci, kvôli nepriaznivým veterným podmienkach uvoľnený aby sa mohli pripraviť na skorý druhý deň. Stretnutie jazdcov bolo naplánované na 6:00 a možný štart o 7:00.

Druhý deň sa zapíše do histórie

11 hodín, presne tak dlho jazdci súťažili na druhý deň, ktorý sa určite zapíše do histórie. Mužská divízia otvorila súťaž so Single Elimination zavčasu ráno. Antoine Albert vystúpil z radu po tom ako porazil svetového a európskeho šampióna Amada Vrieswijka a tým si zabezpečil 4. miesto. Ďalší jazdec, ktorý ukázal svoje kvality bol Jamie Howard, v heate mu nestačil Niclas Nebelung a ani svetový vice-šampión Adrien Bosson. Jamie sa vrátil na EFPT po niekoľkých rokoch, uvidíme či tento rok bude pre neho veľký comeback! Nanešťastie Jamie bol zastavený Dieter van der Eykenom, ktorý skončil na 3. mieste. Vo finále sa stretol Yentel Caers a Jacopo Testa. Obaja jazdci predviedli úžasné triky, avšak Jacopo mal o niečo naviac a tak si zaistil 1. miesto.

Dámska divízia je tentokrát vcelku početná. Na tabuli sa objavilo dosť nových mien, avšak dievčatá využívali zaujímavé stratégie, ktoré vylepšovali z heatu do heatu. Nakoniec po ťažkých bojoch Maaike Huvermann zobrala prvé miesto. Druhé miesto patrilo Line Erzen zo Slovinska a tretie miesto ostalo pre Lisu Kloster z nemecka.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu