Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

EFPT Vieste bola plná prekvapení

EFPT sa konala v malom talianskom mestečku Vieste. Mnoho jazdcov prišlo na spot skôr kvôli vynikajúcim podmienkam. Avšak ako je vo windsurfingu zvykom prvý deň bol plný čakania. Ako ale dopadli ďalšie dni si môžete prečítať nižšie!
Ria Tomašáková

1. Deň: Čakanie na vietor

Pláž bola ako vždy plná entuziazmu a zábavy. Felix Volkhardt z Nemecka prišiel na spot o čosi skôr a podarilo sa mu odjazdiť niekoľko dobrých sessions: „ Je to tu nádherné a naokolo je vynikajúca atmosféra, už sa nemôžem dočkať na ďaľšie kolo EFPT.“

Danny Kater, riaditeľ súťaže, oznámil Single Elimination rebrík a potom, ako zvyčajne, všetci čakali na vietor. Avšak nakoniec vietor neprišiel podľa predpovede a súťaž bola na prvý deň odvolaná. Našťastie sa k Vieste približovala búrka, ktorá mala priniesť silný SZ vietor.

2. Deň: Akciou nabitá Single Elimination

S vlnami prichádzajúcimi cez súťažnú arénu, fanúšici mali výhľad na veľkolepé manévre. Jazdci sa neponáhľali a najskôr si otestovali equipment v podmienkach, ktoré búrka priniesla. Čoskoro bolo viedieť prvý Foilstyle Backloop od niekoľko násobného šampióna Stevena van Broeckhovena a priam dokonalé Culo od mladého Tiga Kourta. 

V prvom kole bol Eugenio Marconi jeden z poprednejších jazdcov. V heate porazil Raphaela Bauera vďaka jedinečnému Backloopu, ktorý bol nalepšie bodovaným trikom súťaže. Holandská crew z Brouwersdamu (Tigo Kort, Bodhi Kempen a Tim Gerdes) sa bez väčších problémov prebojovala heatmi.

V druhom kole súťažilo proti sebe niekoľko tímových jazdcov. Severne Windsurfing teamrider Dieter van der Eyken porazil Felixa Volkhardta a vďaka tomu postúpil do štvrť finále. Za tím JP-Australia/NeilPryde sa proti sebe postavili Yentel Caers, skúsený svetový šampión, a mladý Tigo Kourt. Yentel Caers vyhral a za jeho heat získal najväčší počet bodov, čo mu nakoniec zabezpečilo aj výhru nad tour lídrom Jacopom Testom. Posledné miesta v štvrťfinále získali Sam Esteve a Steven van Broeckhoven, ktorý sa priblížil k najlepšiemu skóre dňa. 

3. Deň: Nečakaná výhra

Tretí deň bol ten najveternejší a preto sa bez problémov dojazdila Single Elimination. V náročných veterných podmienkach si Yentel Caers zabezpečil výhru nad Jacopom Testom, ktorý mal problém dať dokopy úspešný heat. Na pódiu ich doplnil Steven van Broeckhoven. 

4. Deň: Double Elimination a obhájenie lídra

V posledný deň súťaže EFPT sa jazdila Double Elimination. Nakoniec sa vo finále zase stretli Yentel Caers a Jacopo Testa. Avšak tentokrát sa Jacopovi podarilo obhájiť si víťazstvo a na náročný, ale za to akciou nabitý heat ešte dlho nikto nezabudne.

Odovzdávanie cien prebehlo hneď po poslednom heate na pláži, pokiaľ jazdci boli stále v neoprénoch. Špeciálnu cenu získal Adrien Bosson za najlepší trik celej súťaže, ktorý bol Air Chachoo v Single Elimination. Vďaka víťazstvu v Double Elimination si Jacopo Testa stále ponechá žltý dres ako líder súťaží EFPT. 


Pre viac informácií navšívte stránku EFPT

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu