Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

PWA v Chorvátsku mala úspešný koniec

PWA World Tour mal tentokrát zastávku v Chorvátskom prímorskom mestečku Bol. Tento rok nesklamal a jazdilo sa každý deň. Podujatie bolo nakoniec veľmi úspešné.
Ria Tomašáková

Nádherné prímorské mestečko Bol v Chorvátsku nesklamalo ani tento rok a v deň otvorenia Svetového pohára Zoo Station Bol, Croatia PWA World Cup 2022 sa po registrácii takmer okamžite začalo pretekať.

Deň 2

So sľubnou predpoveďou na druhý deň PWA World Tour v Zoo Station Bol, bolo očakávané popoludnie plné akcie. Do konca dňa boli zavŕšené dve ďalšie eliminácie. Keďže vietor nezostával silný, väčšina jazdcov sa nakoniec rozhodla pre Foil.

Ženy:

Obhajkyňa víťazstva v podujatí – Sara Wennekes (Future Fly / Severne Sails) – si v nedeľu užila ďalší pekný deň, keďže sa dostala do vedúcej pozície už po dvoch úvodných dňoch. Blanca Alabau (Starboard / Severne Sails / Starboard Foils) mala takisto skvelý deň, mladá Španielka si prilepšila o dve miesta (zo 4. na 2. miesto). Marion Mortefon (Fanatic / Duotone / LOKEFOIL) momentálne dopĺňa top 3, pričom Helle Oppedal (Starboard / Severne Sails) sa po diskvalifikácii z tretej eliminácie prepadla na 4. miesto.

Muži:

Nicolas Goyard (Phantom / Phantom Sails / Phantom Foils) je stále na čele aj po druhom kole eliminácie. Matteo Iachino (Starboard / Severne Sails / Starboard Foils) je v súčasnosti Goyardovým súperom, má za sebou ďalší konzistentný deň pretekov, v ktorom získal dve 4. miesta.

Deň 3

Tretí deň Bol takisto predviedol ďalší solídny deň, v ktorom došlo k zmene na čele medzi mužmi, zatiaľ čo obhajkyňa titulu v podujatí Sara Wennekes (Future Fly / Severne Sails) naďalej dominuje ženskej divízii.

Ženy:

Sara Wennekesová má po úvodných 5 elimináciách v Chorvátsku 4 prvé miesta. Zdá sa, že bude veľmi ťažké zastaviť túto úspešnú obhajobu titulu na podujatí. Za ňou sa Marion Mortefonová (Fanatic / Duotone / LOKEFOIL) vyšplhala na druhé miesto – zaostáva o 4,9 bodu. Zatiaľ čo Helle Oppedal (Starboard / Severne Sails) a Delphine Cousin Questel (FMX Racing / S2Maui) sú len o 2 a 3 body ďalej, takže boj o stupne víťazov pokračuje.

Muži:

Matteo Iachino (Starboard / Severne Sails / Starboard Foils) sa prvýkrát na podujatí ujal vedenia. Enrico Marotti (JP / NeilPryde) sa posúva na tretie miesto, zatiaľ čo Pierre Mortefon (Fanatic / Duotone / Chopper Fins / LOKEFOIL) pokračuje v návrate po štvrťfinálovom vypadnutí v úvodných elimináciách podujatia.

Deň 4 a 5

Veterná mašina pokračovala aj v 4. deň na Zoo Station Bol, Chorvátsko, PWA World Tour, čo umožnilo dokončiť ďalšie dve eliminácie v mužskej a ženskej divízii.

Posledná eliminácia bola dokončená v posledný deň Zoo Station Bol, Chorvátsko, PWA World Tour v roku 2022, aby sa uzavrel ďalší skvelý týždeň v krásnom Bole.

Sara Wennekes (Future Fly / Severne Sails) si viedla celý týždeň bravúrne a ukončila podujatie s 5 prvými miestami z 8 dokončených eliminácií. Holanďanka zaslúžene obhajuje svoj minuloročný titul na podujatí. Marion Mortefon (Fanatic / Duotone / LOKEFOIL) sa ukázala ako najbližšia vyzývateľka Wennekes, ale nedokázala zabrániť tomu, aby Wennekes získala jasné víťazstvo.

Pierre Mortefon (Fanatic / Duotone / Phantom Foils) urobil dobre, keď sa zotavil z nepodareného začiatku podujatia a nakoniec sa prebojoval späť na druhé miesto. Matteo Iachino (Starboards / Severne Sails / Starboards Foils) preukázal neuveriteľnú úroveň konzistentnosti za posledných 5 dní.

Výsledky Zoo Station Bol, Croatia PWA World Cup 2022:

Ženy:

  1. Sara Wennekes (NED | Future Fly / Severne Sails)
  2. Marion Mortefon (FRA | Fanatic / Duotone / LOKEFOIL)
  3. Helle Oppedal (NOR | Starboard / Severne Sails)

Muži:

  1. Bruno Martini (ITA | JP / NeilPryde)
  2. Pierre Mortefon (FRA | Fanatic / Duotone / Phantom Foils)
  3. Matteo Iachino (ITA | Starboard / Severne Sails / Starboard Foil)

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu