Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

PWA Wave podujatie v Pozo pokračuje

PWA na Gran Canaria priniesla aj v posledných dňoch mnoho akčných momentov. Odjazdilo sa niekoľko heatov, kde rozdiel v skóre bol menší ako jeden bod. Kto avšak nakoniec toto podujatie vyhral?
Ria Tomašáková

Vietor dráždil súťažiacich počas väčšiny 5. dňa Svetového pohára vo windsurfingu na Gran Canaria PWA v roku 2022. Podmienky zostávali na hranici možnosti jazdenia. Počas dňa niekoľko jazdcov vyskúšalo podmienky na vode, ale vietor nikdy nebol dostatočne silný na to, aby umožnil skákanie a jazdu na vlnách, takže súťaž zostala pozastavená.

Najlepší jazdec Ricardo Campello (Naish / Naish Sails) sa vo svojej prvej jazde vyhol akýmkoľvek nepríjemnostiam, keď s istotou porazil Mikea Friedla (Goya Windsurfing) v heate 16a. Úradujúci šampión podujatia dosiahol perfektný dvojitý forward loop a pushloop na svojej ceste za najvyšším bodovým ziskom dňa – 21,24 bodu.

Deň plný tesných súbojov

Počas dňa došlo k niekoľkým tesným súbojom. Rozhodovalo sa o 4 heatoch, pričom víťaza a porazeného oddeľoval menej ako bod. V týchto heatoch sa zúčastnili Liam Dunkerbeck (Starboard / Severne Sails / Black Project Fins) a Antoine Martin (Starboard / North Sails) kde ich na konci delilo len 0,31 bodu. V rozjazde 12a Dieter Van der Eyken (Severne / Severne Sails) predstihol ďalšieho miestneho hráča – Alessia Stillricha. V rozjazde 17b Marino Gil (Goya Windsurfing) odštartoval proti Marciliovi Brownemu (Goya Windsurfing), keď rýchlo otvoril s one-foot backloopom a 7,38 bodovou vlnou, aby dostal Browna pod okamžitý tlak. Avšak Browne sa nenechal znepokojiť a držal sa svojho herného plánu. Gil mal trochu smolu, keď posledných pár minút heatu strávil zúfalým preháňaním sa hore-dolu a hľadaním rampy, aby si vylepšil svoje skóre v skokoch, ale žiaľ, príležitosť sa nenaskytla a nakoniec prehral len o 0,39 bodu.

Najlepší duel dňa

V úvodnom mužskom štvrťfinále – Thomas Traversa (Tabou / GA Sails) – spôsobil najväčší rozruch dňa, keď si vyslúžil celkom skvelé víťazstvo proti Marciliovi Brownemu (Goya Windsurfing), ktorý heat začal ako favorit. Na b-strane v heate 21 sa proti sebe postavili Philip Köster (Severne / Severne Sails / Black Project Fins) a Marc Paré (Fanatic / Duotone). Duel nesklamal, keďže medzi sebou zaznamenali dva najlepšie skoky dňa. Köster získal 9,23 bodu za masívny stall double forward, zatiaľ čo Paré zvýšil latku ešte vyššie, keď sa pustil do ešte väčšieho stall double forwardu, ktorý dosiahol takmer dokonalých 9,77 bodu.

Liam Dunkerbeck (Starboard / Severne Sails / Black Project Fins) sa prvýkrát dostal do štvrťfinále porážkou – Morgan Noireaux (JP / NeilPryde / Black Project Fins). Dunkerbeck môže byť spokojný, keďže skončil na 5. mieste v Single Elimination. Šampión podujatia z roku 2019, Ricardo Campello (Naish / Naish Sails), v poslednom štvrťfinále práve prekonal Robbyho Swifta (JP / NeilPryde / SWOX), ktorý jazdil so zraneným ramenom. Vo vlnách bol medzi nimi rozdiel len o 0,62 bodu. Swift jednoducho nenašiel rampu, ktorú potreboval na pristátie čistého double forward loopu, ktorý potreboval, takže to je Campello, kto postúpil do semifinále.

Masívne skoky

Prvýkrát od roku 2017 sa Philip Köster (Severne / Severne Sails / Black Project Fins) a Victor Fernandez (Fanatic / Duotone) postavili proti sebe vo finále víťazov v Pozo Izquierdo. Köster predviedol takmer dokonalé skoky, pretože 28-ročný jazdec získal 18,13 bodu z 20 možných, čím dostal Fernandeza pod obrovský tlak po pristátí masívneho 6,9 m stall double – 9,38 bodu – a table double forward – 8,75 bodu. Fernandez získal 8-bodový dokonalý double a získal najvyššie vlnové skóre vo finále – 6,75 bodu – ale nestačilo to na to, aby Kösterovi zobral prvé miesto na pódiu po prvýkrát od roku 2018.

Ricardo Campello (Naish / Naish Sails) – dotiahol Thomasa Traversu (Tabou / GA Sails) na konečné miesto na pódiu so skvelou jazdou v náročných podmienkach. Campello dosiahol druhý najvyšší bodovaný skok dňa – 9,30 bodu – za obrovský double forward. Traversa sa v podstate vyrovnal Campellovej jazde na vlnách, ale nedokázal sa vyrovnať Campellovej zdatnosti v skokoch.

Výsledky 2022 Gran Canaria PWA Windsurfing World Cup- ženská divízia

  1. Iballa Ruano Moreno (ESP | Severne / Severne Sails / Maui Ultra Fins)
  2. Daida Ruano Moreno (ESP | Severne / Severne Sails / Maui Ultra Fins)
  3. Sarah-Quita Offringa (ARU | Starboard / NeilPryde / Maui Ultra Fins)
  4. Justyna Sniady (POL | North Sails / Maui Ultra Fins)
  5. Maria Morales (ESP | Goya Windsurfing)

Výsledky 2022 Gran Canaria PWA Windsurfing World Cup- mužská divízia

  1. Philip Köster (GER | Severne / Severne Sails / Black Project Fins)
  2. Victor Fernandez (ESP | Fanatic / Duotone)
  3. Ricardo Campello (VEN/BRA | Naish / Naish Sails)
  4. Thomas Traversa (FRA | Tabou / GA Sails)
  5. Marcilio Browne (BRA | Goya Windsurfing)
  6. Marc Paré (ESP | Fanatic / Duotone)
  7. Liam Dunkerbeck (ESP | Starboard / Severne Sails / Black Project Fins)
  8. Robby Swift (GBR | JP / NeilPryde / SWOX)

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu