Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

iQ Foil podujatie pre mládež a juniorov sa konalo na známom spote Lago di Garda

Počas Medzinárodného iQ Foil podujatia na talianskom jazere Garda sa odohrali napínavé súťažné série. Podujatia sa zúčasnilo 161 pretekárov z viac ako 30 národov. Finále bolo nakoniec plné akcie.
Ria Tomašáková

Medzinárodné podujatie iQ Foil pre mládež a juniorov, organizované windsurfovou školou Circolo Surf Torbole v spolupráci s Talianskou jachtárskou federáciou, boli ukončené vzrušujúcim finále, v ktorom sa naplno bojovalo o medaile. Finále sa začalo ráno o 8.00 hodine. Najmladší juniori (do 17 rokov) nastúpili vo štvrťfinále, semifinále a finále. Severný vietor vydržal len do finále dievčat, zatiaľ čo finále chlapcov do 17 rokov si muselo počkať na popoludňajší južný vietor.

Finále žien U17

V dievčenskej kategórii, kvôli ubúdajúcemu vetru bolo nutné pumpovať, a tak slalomové finále rozhodlo o stupňoch víťazov. Palerma Francesca Salerno (CCLauria) získala prvé miesto potom ako sa jej podarilo dobre odštartovať a predbehnúť Španielku Caterinu Tomas Cardellovú, ktorá viedla celé majstrovstvá. Tretia v U17 a prvá v U15 bola Izraelčanka Hila Partouche, ktorá predbehla Talianku Medeu Falcioniovú a Alice Evangelistiovú.

Finále mužov U17

Popoludní, keď sa vietor otočil na južný, bol čas na finále mužov do 17 rokov. Francúz Tom Nicolle vo finále dokázal zvíťaziť nad Švajčiarom Noamom Kobelom. Tretie miesto obsadil Izraelčan Tomer Adiran. Taliansky pretekár Mattia Saoncella získal prvé miesto v U15, za ním nasledoval Valentin Blewett a turec Devrim Karatasom.

Finále mužov U19

Tesné preteky boli aj v mužskej kategŕii U19, kde došlo k vylúčeniu Manola Modenu, diskvalifikovaného pre technickú nezrovnalosť. Po napínavom predbiehaní nakoniec prvé miesto obsadil Dixon Charlie a za ním nasledoval Duncan Monaghan (obaja pochádzajú z Británie); tretie miesto obsadil Holanďan Hiddle Van Der Meer. Taliani sa na pódium nedostali, keď Federico Pilloni z Cagliari skončil na štvrtom a Jacopo Gavioli na piatom mieste.

Finále žien U19

Aj medzi dievčatami v U19 bolo finále poriadne prekvapivé so súbojom do posledného momentu medzi líderkou Sofiou Rennovou a Češkou Pinošovou, ktorá dokázala pred poslednou halzou obísť Talianku a podujatie tak vyhrala. Domáca pretekárka Sofia Renna sa tentoraz musela uspokojiť so stále vynikajúcim druhým miestom, na treťom stupienku víťazov skončila Izraelčanka Adi Millo.

Toto medzinárodné iQ Foil podujatie ukázalo ako dokonalo sú mladý pretekári pripravený na všetky možné podmienky. Circolo Surf Torbole bude takisto organizovať Majstrovstvá Európy 2023, ktoré sa budú konať nabudúci rok od 3. do 8. júla.


Kompletné výsledky nájdete na iQ Foil Torbole

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu