Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Posledné dni Svetového pohára PWA v Sylte

Podujatie v Sylte má konečné výsledky. Posledné dni boli podmienky priaznivé hlavne pre freestylovú disciplínu. Finále bolo tesné a jazdcov oddeľovalo len 0,1 bodu.
Ria Tomašáková

Deň 8: Len 8 najlepších freestylerov zostalo stáť po ďaľšom dni v Sylte

Predbežné stretnutie jazdcov na úsvite sa v 8. deň Svetového pohára Mercedes-Benz v Sylte naozaj nevyplatilo, pretože pretekárov privítali nie zrovna ideálne podmienky, keď sa cez Sylt počas noci prehnala búrka. Nakoniec sa podarilo dokončiť iba niekoľko wave heatov, ale neskorší príchod vetra poskytol davu na pláži show od najlepších svetových freestylerov.

Wave Double Elimination- Muži

V prvom heate druhého kola Jules Denel tesne prekonal krajana Antonyho Ruenesa. Týchto dvoch jazdcov oddeľovalo len veľmi málo, ale Denel dokázal spojiť jeden agresívny frontside snap a získať 6,12 bodu na postup. V b-paneli sa ukázal ako rozhodujúci double forward od Takumu Sugiho, ktorý eliminoval Miguela Chapuisa.

Heat 23 bol ďalší bez veľkého bodového potenciálu na vlnách, a tak sa rozdiel opäť prejavil pri skokoch. Tentokrát sa Marino Gil presadil proti Liamovi Dunkerbeckovi, zatiaľ čo Josep Pons sa prebojoval cez Grahama Ezzyho.

Freestyle- Muži

Ako obvykle, Sylt poskytol extrémne náročné podmienky aj pre najlepších freestyle windsurfistov na svete. Francúzske duo Nicolas Akgazciyan a Antony Ruenes predviedli comebacky v Double Elimination, pričom každý z nich vyhral 3 po sebe idúce heaty, aby si zarezervovali svoje miesta v heate 30a – kde budú bojovať o miesto v top 6 a ďalej.

Akgazciyan porazil mladého Lucasa Nebelunga a Ezriho Heijmansa. Nakoniec sa mu podarilo ukončiť vládu Amada Vrieswijka ako majstra sveta vo freestyle a postúpil do top 7.

Ruenes, ktorý predtým eliminoval Gilberta Bimbiho a Tatyho Fransa, bude čeliť tímovému kolegovi – Youpovi Schmitovi. V jednej časti heatu ich delila len 0,1 bodu, ale Ruenes tento heat nakoniec vyhral s najtesnejším rozdielom 1,29 bodu.

Dieter Van der Eyken a Sam Esteve boli v poslednom heate dňa proti jazdcom Takuma Sugi a Antoine Albert. Van der Eyken spojil výbušný výkon s najvyšším bodovým ziskom dňa – 110,30 bodu –, zatiaľ čo Esteve zajazdil druhý najvyššie bodovaný heat dňa so skóre 103,46 bodu. Teraz sa stretnú v Heat 30b.

Deň 9.: Svetový titul vo freestyle získal Adrien Bosson

Adrien Bosson sa prebojoval cez Jacopa Testu, a tak sa mu konečne dostal do rúk titul majstra sveta. Francúz bol mučivo blízko k dosiahnutiu tohto úspechu v roku 2018 po tom, čo tu vyhral Single Elimination, ale nakoniec prehral v superfinále proti Gollitovi Estredovi.

Bosson bol minulý rok tiež na dosah od titulu, ale opäť sa prepadol o jedno miesto v rukách Amada Vrieswijka. Avšak dnes v superfinále dokázal získať jedno z najtesnejších víťazstiev a svetovú korunu.

Vo výnimočne ťažkých podmienkach nebolo takmer nič, čo by oboch jazdcov oddeľovalo, a to natoľko, že keď sa 10-minútový heat chýlil ku koncu, skóre bolo 102,5 ku 102,4. Pre Bossona bolo rozhodujúce, že kyvadlo sa pri tejto príležitosti otočilo v jeho prospech a nikto mu nebude závidieť víťazstvo.

Jacopo Testa bol údajne len pár týždňov pred podujatím o barlách a stále jazdil so zraneným kolenom, práve preto je jeho výsledok neuveriteľnejší. Talian sa postaral o úžasný comeback v Double Elimination tým, že zosadil Yentela Caersa a Stevena Van Broeckhovena. Steven Van Broeckhoven dokončil pódium po tom, čo porazil Yentela Caersa.

Výsledky Svetového pohára Mercedz-Benz v Sylte

Freestyle muži
  1. Adrien Bosson
  2. Jacopo Testa
  3. Steven Van Broeckhoven
Wave muži
  1. Philip Köster
  2. Marc Paré
  3. Marcilio Browne
Wave ženy
  1. Sarah-Quita Offringa
  2. Justyna Sniady
  3. Lina Erpenstein
Slalom muži
  1. Amado Vrieswijk
  2. Maciek Rutkowski
  3. Matteo Iachino

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu