Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

„King of the Bay" – preteky v Stand Up Paddleboardingu v Bratislave

V sobotu 07.10.2017 Board Academy a CORNER board team zorganizovalo nultý ročník paddleboardingových pretekov „King of the Bay". V nádhernom prostredí Karloveskej zátoky sa uskutočnili preteky v dvoch disciplínach – „Technical Race" a „Board Cross".


Surfmagazin

Napriek októbrovému dátumu sa všetci jazdci riadne zapotili. Počasie doprialo zúčastneným krásny jesenný deň, väčšinu času svietilo slnko. Takto ešte viac mohli vyniknúť jedinečné chvíle v nádhernej prírode, nenápadne ukrytej v strede Bratislavy.

Trať Technical Race pozostávala z troch okruhov dlhých 1,6 km, ktoré obsahovali rôzne technické prvky (prejazd okolo bójí, pádlovanie proti prúdu, výjazd na Dunaj). 4,8 km dlhú trať prešiel najrýchlejšie Matej Šmída, tímový jazdec Board Academy a CORNER board teamu, momentálne najlepší slovenský paddleboardista, okrem iného aj víťaz Stredoeurópskeho pohára.

Preteky Board Cross sa v našom regióne uskutočnili vôbec prvýkrát. Jedná sa o preteky na kratšiu trať, kde sa kombinuje rýchlosť s technickým zvládnutím obratov a bezprostredným kontaktom so súpermi. Súťaž je aj divácky mimoriadne atraktívna. Jazdilo sa na rovnakých boardoch, rozjazdy po štyroch pretekároch, prví dvaja postupovali do ďalšieho kola. Matej Šmída opäť jasne dominoval v rozjazdách aj vo finálovej jazde, ale preteky boli veľmi napínavé až do samotného záveru, kde boj o druhé až štvrté miesto bol do posledných metrov otvorený.

Kráľom zátoky sa úplne zaslúžene stal Matej Šmída (1. Technical Race/1. Board Cross). Po dvoch disciplínach boli na 2. – 4. mieste s rovnakým počtom bodov Mário Mutala (3. / 3.), Zdenko Majerčák (2. / 4.) (obaja Board Academy a CORNER board team) a Martin Pospíšil (4. / 2., Ride or Die Team). Preto o konečnom poradí rozhodol šprint na 200 m, v ktorom Martin dokázal, že aj v zrelšom veku sa dá konkurovať mladým vyšportovaným borcom a vyhral o špičku pred Zdenkom. V tesnom závese za nimi po malom zaváhaní dopádloval Mário, ktorému v celkovom hodnotení pripadla povestná „zemiaková“ medaila.

Kráľom zátoky sa úplne zaslúžene stal Matej Šmida (1. Technical Race/1.Board Cross). Druhé miesto získal po mimoriadnom výkone Martin Pospíšil (4./2., Ride or Die Team/Board Academy), ktorý dokázal, že aj v zrelšom veku sa dá konkurovať mladým vyšportovaným borcom.

Boj o tretie miesto medzi Zdenkom Majerčákom a Máriom Muttalom (obaja Board Academy a CORNER board team) bol taký tesný, že musel rozhodovať dodatočný krátky šprint na 200m. Tento tiež vyzeral väčšinu trate na fotofiniš, nakoniec po malom Máriovom zaváhaní Zdenko vyhral o štvrť lode. Zaujímavosťou je, obaja chalani sú spolužiaci (FTVŠ UK) a dokonca spolubývajúci. Na trati si však nedarovali ani milimeter.

O celkovú atmosféru sa staral DJ a v neposlednom rade Zdenko, ktorý popri pretekaní stihol pripraviť pre všetkých skvelé občerstvenie.

Úspech akcie a perfektná atmosféra dávajú veľkú šancu, že by sa z nej mohli stať tradičné preteky

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu