Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Kto nebol, môže ľutovať! Víkendová akcia Windy Corner na Královej.

O úspešnej windsurfingovej akcii Windy Corner na Královej sme na našich stránkach už písali. Teraz vám ale prinášame podrobnejšie informácie a fotky priamo od samotného organizátora Martina Pacha z Corner shopu.

Surfmagazin

Windy Corner je za nami a čakáme na ďalšie veterné dni, ktoré určite čoskoro prídu. Každopádne pamätný víkend 28. – 29. 4. sa už sotva zopakuje. Koncom apríla zažiť dva dni s teplotami cez 30 °C a južným vetrom, ktorý v nedeľu dosahoval rýchlosť okolo 15 m/s je viac zázrak ako štandard a vďaka Bohu sa stal.

Chalani z Corneru síce boli  po víkende unavení, ale absolútne spokojní s priebehom akcie a návštevnosťou.  Podarila sa konečne realizovať myšlienka učenia halzy, kde si v spolupráci s jediným slovenským klubom zameraným na windsurfing a kiting /Board Academy/ prihlásení jazdci prebehli so Stanom Kiššom techniku halzy na trenažéri, vyskúšali halzu na vode a pozreli si videoanalýzu svojich výkonov. V závere dostali tipy na cvičenia, ktoré ich v tejto oblasti ľahko posunú ďalej. Veríme, že táto akcia minimálne nakopla niekoľkých jazdcov, aby sa začali viac sústrediť na technika svojho jazdenia. Podobné metodické vsuvky chceme zaradiť aj na nasledujúcich akciách.

Corner Slalom sa tiež vydaril hoci paradoxne sa odjazdilo viac kôl v sobotu, kedy bol slabší vietor ako v nedeľu.

V sobotňajšom preteku sa odzjazdilo 7 rozjázd väčšinou na plachtách od 6 m väčších. Hoci v prvých kolách to vyzeralo na jednoznačnú dominanciu Romana Malíka, po zjazdení sa s novým vercajgom sa na čele začal častejšie objavovať Peter „Bibi“ Tomasch, ktorý sedlal novučký RRD Firemove 120 a plachtu Tushingham Lightning. Celkovo sa sobotňajšieho slalomu zúčastnilo 17 jazdcov. Na treťom mieste skončil po vyrovnanom výkone Braňo Bielčik, druhé miesto obsadil skúsený Roman Malík a víťazstvo si húževnatým výkonom v posledných kolách vybojoval Peter Tomasch.

V nedeľu sa musel začiatok slalomu presunúť na neskôr pre príliš silný vietor, kedy mnohí museli v najsilnejšej hodine ostať na brehu, pretože nemali tak malé plachty !!!. Poobede dostal slalom zelenú a odjazdili sa tri kolá, ktorých sa zúčastnili aj nové tváre, ktoré v sobotu chýbali. Pre malý počet rozjázd sme v nedeľu nevyhlasovali celkové výsledky, ale víťazmi jednotlivých kôl sa stali  Stano Kišš /Board Academy/, Francúz Pascal /musím už konečne zistiť jeho priezvisko : )/ a Mario Markovič, ktorý exceloval aj pri prezentácii halzy v rámci videocoachingu.

Trochu nepríjemnou udalosťou bolo Rudlové vyvalené koleno s ďalším následkami a týmto mu prajeme rýchlu rehabilitáciu a návrat na vodu.

 

Najbližšia akcia bude zameraná na maratón trojíc, ktorý sme avizovali a opisovali už minulý rok. V spolupráci s kitistami okolo Peťa Púčika chceme zorganizovať úplne nový formát súťaže, v ktorej tímy zložené z troch jazdcov /buď traja ws jazdci alebo traja kitisti/ sa budú snažiť čo najskôr spolu odjazdiť 100 km /teda nie každý 100 km, ale spolu/. Preto už teraz vyzývame všetkcýh windsurfistov a kitistov, aby vytvorili trojice a prihlásili sa na maratón na mailovej adrese www.cornerboardshop.sk.

Ďakujeme za pozvanie k sobotnému ohňu a príjemnú atmosféru po zotmení.

Ešte raz ďakujeme aj všetkým jazdcom, ktorí prišli podporiť akciu Windy Corner a tešíme sa na najbližšie stretnutie s vami.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu