Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

Tipy na oblasti kam vyraziť za surfom

Surfovanie sa radí medzi obľúbené letné športy. Ako sa hovorí, kto okúsi prvé vlny a pôžitok zo surfovania, pokojne za ním bude cestovať aj na druhý koniec sveta. Aké destinácie na surfovanie si milovníci adrenalínových zážitkov bez pochýb užijú?
Laci Kobulsky

Írsko

Írske mesto Bundoran so svojou plážou Tullan Strand je známe pre podmienky, ktoré ocení každý milovník surfovania. Ide o uznávané surferské miesto vhodné pre pokročilých aj začiatočníkov. Hoci je voda trochu chladnejšia, môžete sa spoľahnúť, že teplo Írska, priateľská atmosféra a pozitívne naladení ľudia vás zaručene zahrejú. 

Brazília

Ak hľadáte miesto, kde je pokope veľa nadšených surfistov,, brazílsky Floriánopolis vás zaručene nesklame, práve naopak. Ide o miesto, ktoré sa pravdepodobne čoskoro stane hlavným surfovým strediskom. V meste nájdete viac ako 40 pláží, na ktorých si dosýta zasurfujete. Na svoje si prídu začiatočníci aj pokročilí. Pre amatérov je skvelou voľbou pláž Barra da Lagoa, pre skúsených surfistov zas pláž Joaquina, ktorá je obľúbená tiež pre závody.

Samozrejme, Brazília nie je len o surfovaní, je tiež destináciou hýriacou nočným a farebným životom a cestovateľom ponúka mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

Ak sa rozhodnete za surfovaním vycestovať do teplej oblasti, mali by ste myslieť na svoje pohodlie. Okrem výbavy so sebou vziať aj prenosnú klimatizáciu. Mobilná klimatizácia vám spríjemní ubytovanie v tamojších hoteloch a pomôže vám prežiť horúčavy.

Srí Lanka

Pri výčte surferských oblastí, samozrejme, nesmieme zabudnúť na slávnu Srí Lanku, ktorú nájdete južne od Indie. Surfovať na Srí Lanke môžete od novembra do marca. Ideálnym miestom je južná časť ostrova. Ak sa rozhodnete vyraziť v máji až októbri, navštívte radšej východnú časť.

Najznámejšie surferské destinácie sú Hikkaduwa a Arugam Bay, ktoré nesklamú skúsených surfistov obľubujúcich ruch a ľudí. Pre tých, čo hľadajú pokoj a relax, sú vhodné skôr Weligama a Ahangama. Srí Lanka neponúka len úžasné vlny, no tiež nádherné prírodné úkazy a scenérie ktoré nájdete najmä v tamojších národných parkoch. Bundala a Uda Walawe sa radia medzi najpopulárnejšie vďaka faune a flóre, ktorú môžete spozorovať v jej prirodzenom prostredí.

Francúzsko

Pokiaľ nechcete cestovať za hranice Európy, mali by ste navštíviť Hossegor vo Francúzsku, ktorý je považovaný za európsku Kaliforniu. Skvelé vlny sú v Hossegoru od júna do septembra. V rovnakej dobe sa v lokalite koná aj svetová surferská tour Quiksilver Pro France, na ktorej sa môžete inšpirovať od ozajstných profesionálov.

Španielsko

Kľudnejšiu a o čosi odľahlejšiu destináciu ponúka Kantábria. Okrem vĺn sa môžete kochať aj pohľadom na hory a útesy. Oblasť je plná zelene a dedín, ktoré stojí za to navštíviť. Môžu sa do nej vydať začiatočníci, profesionáli, ba aj rodiny s deťmi. Príjemná atmosféra, chutná kuchyňa a dobré víno. Aj na to sa môžete tešiť, ak sa rozhodnete pre Kantábriu.

Vyberte si destináciu, ktorá ponúka nielen možnosť surfovania, no taktiež si v nej užijete veľa zábavy aj mimo pláž. Takú, ktorá vo vás zanechá príjemnú spomienku.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu