Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

5 skvelých vecí, čo sa dajú robiť, keď nemôžete windsurfovať

Perfektné tipy, ako zlepšiť svoj výkon na vode zábavnou formou.
Laci Kobulsky

Naučiť sa windsurfing a byť schopný balansovať na doske nie je vôbec jednoduché. Jazda na doske si vyžaduje pracovanie s telom, správne rozloženie hmotnosti medzi prednú a zadnú nohu. Tiež musíte posilniť stred tela a svaly na nohách. To sú veci, ktoré môžete trénovať nielen na vode, ale aj doma. Pomôžu vám práve nasledujúce cviky. Hodia sa aj v bezveterných časoch, na udržanie kondičky.

  • Indo board

Vedeli ste, že indo board bol pôvodne vyrobený na tréning surfingu? Slúži na zlepšenie rovnováhy a pomôže nielen začiatočníkom, ale aj pokročilým jazdcom. Perfektné cvičenie pre posilnenie celého tela, hlavne nôh.

  • Chodenie po lane

Chodenie po lane má množstvo zdravotných benefitov a navyše je zábavné. Je ideálne na zlepšenie pevnosti tela a odbúranie kalórií. Zlepšuje koncentráciu a sústredenie. Chodením po lane si upevňujete spodnú časť tela, pokročilí vedia robiť triky posilňujúce aj vrch. Po zvládnutí chodenia skúste nadskočiť na mieste, potom vyskočiť vyššie a nakoniec možno dáte aj 360. Najprv na suchu a potom aj na vode.

  • Jednokolieskový skateboard

Chcete sa zabaviť? Vyskúšajte jednokolieskový elektrický skateboard. Americká značka OneWheel predstavila elektrický skateboard s malými rozmermi a ľahkou batériou.  Ľahký na nosenie a používanie. Batéria vydrží na 19 – 29 kilometrov, závisí od rýchlosti a terénu. Kompletne sa nabije za hodinu.

  • Elektrický foilboard

Elektrická foil doska kombinuje radosť z jazdy nad vodou s balančným cvičením. Každopádne je E-foil dosť drahá zábavka. Prichystajte si 5 000 eur.

  • Joga

Aj keď môžete mať pocit, že je to skôr niečo pre ženy, jogu ocení aj telo windsurfistu. Joga vás naučí lepšie kontrolovať svoje telo a myseľ. Zvyšuje celkovú pevnosť, rovnováhu a koncentráciu. Je to tiež super aktivita na zrelaxovanie po dlhom pracovnom dni. Možno vás presvedčia Instagramové účty chlapíkov ako Brandon Smitty, The_altman, Mistereley alebo Dylanwerneryoga.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu