Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

3 Top kite spoty pre rodinky

Radi by ste si išli zakitovať, no dni neviazanej mladosti už máte za sebou? Nestrácajte hlavu! Poradíme vám naše tri najobľúbenejšie spoty, ktoré sú vhodné na rodinnú dovolenku. Do úvahy sme brali podmienky na kiteboarding, vzdialenosť, aktivity mimo kiteboardingu, bezpečnosť, ale aj cenu.
Laci Kobulsky

Egypt

Egypt je stará známa firma a na našom liste nemôže chýbať. Ak hľadáte destináciu, ktorá je blízko Európy, finančne vás nezruinuje, poskytne garanciu vetra a super kite podmienky a k tomu ešte 5-hviezdičkový hotel, v ktorom sa zabavia aj nekitujúci členovia vašej rodiny, ťažko nájdete lepšie miesto. Svoje deti môžete poslať buď na pláž, alebo do jednej z mnohých kite škôl. Najlepšie spoty na kiteboarding sú Soma Bay alebo El Gouna. V Egypte má školu aj známy český kitesurfer Lukáš Vogeltanz, takže ak chcete lekcie v našom rodnom jazyku, určite sa mu ozvite.

Sezóna: Apríl až október

Veľkosť kitu: 9 – 12 m

Cenová hladina: Nízka

Ďalšie aktivity: Potápanie, šnorchlovanie, pláž, pamiatky

Kontakt: www.kite4fun.cz

Sicília

Najnovším objavom európskej kite komunity je megalagúna Lo Stagnone na Sicílii, o ktorej ste už, ak nežijete za lesom, určite počuli. Ak máte väčšiu rodinu a robí vám problém letecká preprava, na Sicíliu sa môžete dostať autom. Odporúčam zobrať si trajekt z Janova do Palerma, ktorý vám ušetrí čas a nervy za volantom. Na spote si potom môžete prenajať jeden z finančne nenáročných apartmánov a svoje deti môžete poslať na lekcie do miestnej česko-slovenskej školy Kiteseason. Lagúna má snáď najlepšie podmienky na učenie kiteboardingu, aké sme kedy videli, takže ak si vaše deti nie sú isté hlbokou vodou, Sicília by mala byť na vašom zozname na prvom mieste.

Sezóna: Apríl až október

Veľkosť kitu: 10 – 14 m

Cenová hladina: Stredná

Ďalšie aktivity: Pamiatky, SUP, bicykel, jedlo

Kontakt: www.kiteseason.cz 

Turecko

Ak hľadáte trošku exotickejšiu destináciu, no nechcete prestreliť svoj rozpočet, Turecko by mohlo byť to pravé miesto pre vás! Lieta sem Turkish Airlines z Košíc, Prahy alebo Viedne a k 30 kg batožine zdarma si stačí doplatiť boardbag za 30 eur alebo zadarmo, ak poviete, že máte Waterski (tento trik funguje na 50 % letov s Turkish Airlines). Ideálne miesto na dovolenku ponúka Urla Surf House, majú ubytovanie s bazénom priamo sa spote, na ktorom je hladká a plytká voda, perfektná na učenie. Okrem kiteboardingu je naokolo mnoho ďalších aktivít a pamiatok, takže ak chcete aj trošku pocestovať, odporúčam si na letisku požičať auto. To najlepšie na koniec – Turecko je momentálne pre cudzincov po páde tureckej meny extrémne lacné! V reštauráciách sa rozprávkovo najete už za 3 – 4 eurá na osobu.

Sezóna: Jún až september

Veľkosť kitu: 9 – 15 m

Cenová hladina: Stredná

Ďalšie aktivity: Pláž, pamiatky, jedlo

Kontakt: www.urlasurfhouse.com 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu