Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Top 10 spotov v Španielsku

Laci Kobulsky
  • Mundaka

Miesto obľúbené surfistami, vie ponúknuť pekné vlny. Keď sem zavíta vietor, mení sa na spot pre kitistov a windsurfistov, ktorí obľubujú waveriding. Na vodu vstupujte z pláže Playa de Laida. Vlny pri pobreží sú dosť oranisko, ale ďalej na vode sa tvoria tri pekné liny za sebou. Najlepšie funguje juh a juho-západ. Kitisti si radi zajazdia aj na rieke, ktorá tu ústí.

  • Somo

Široká, dlhá piesková pláž s príjemnými vlnkami. Veľké vlny tu zažijete počas zimných veľkých swellov. Pri veľkom prílive býva nepríjemné dostať sa na vodu cez veľkú bielu penu. Keď nefúka, dá sa tu surfovať.

  • Ares-Seselle

V okolí Coruňa nájdete množstvo spotov. Jedným z veľmi obľúbených je Ares-Seselle. Ideálny na freeride, dobre chránený a funguje pravidelne v zime na juho-západný smer vetra. Väčšinou tu býva menší chop. Pozor treba dávať na skaly pri brehu. Vhodné pre všetky úrovne jazdcov.

  • El Bao

Dobrý freeride spot v lete, keď fúka severný vietor. V lete ale býva táto pláž plná, preto je pre kitistov sem vyraziť najlepšie po sezóne.

  • El Portil

Pri odlive si tu užijú zábavu najmä začiatočníci a pokročilí. Vytvára sa tu lagúna s plytkou vodou rovnou ako zrkadlo. Ideálna na učenie a freestyle. Za pieskovým nánosom si potom na otvorenom mori zajazdia tí, ktorí obľubujú vlny. Za dobrým podmienok tu býva plno. Ak túžite po pokojnejšom mieste choďte do Flecha Litoral, čo je prírodná rezervácia ponúkajúca 500 metrovú pláž s plameniakmi.

  • Tarifa

Kto sa ocitne na juhu Španielska, určite by mal zamieriť do tejto mekky veterných športov. Tarifu asi netreba špeciálne predstavovať. Dlhá piesková pláž, kde chodia trénovať aj svetoví jazdci. Skúste ale aj menej známe miesta v okolí, ako napríklad Bolonia, Arte Vida, Los Lances či Las Dunas.

  • Calblanque

Najznámejší wave spot v okolí Murcie nájdete na konci cesty cez prírodnú rezerváciu Calblanque. V zime tu zažijete aj masívne vlny, keď fúka Poniente. Silné prúdy a kamene na oboch stranách pláže však znamenajú, že je to pláž pre skúsených jazdcov.

  • Espigón Norte

Krásna piesková pláž s vysokou pravdepodobnosťou vetra. Funguje na jar a v lete. Vyhľadávaná kitistami pre dostatok priestoru na štart a pristávanie a tiež pre hladkú rovnú hladinu.

  • Riumar

Miesto s príjemnými podmienkami pre všetky úrovne. So silným vetrom sa robia väčšie vlny a biela pena. Inak si tu užijete príjemný freeride. Na kite je tu dostatok miesta aj počas leta.

  • Pals

Najlepší wave spot v okolí, keď fúka Tramontana. Toto miesto funguje na severný vietor. Dlhé čisté vlny, na ktorých si dáte pekný waveriding aj skoky. Najlepšie funguje od februára do apríla. Keď fúka menej mení sa miesto na príjemný freeride pojazd.

Naj tip od miestnych

Okrem jazdenia si vychutnajte aj typický španielsky easy life. To znamená večer si dať tapas a pivo v bare a na desiatu sa presunúť do dobré jedlo do reštaurácie. No a odtiaľ samozrejme ešte niekam na záverečné pifko do baru.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu