Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Kite photoshoot kedysi a dnes…

V minulosti boli produkty hlavne o produktoch. Dnes je ale rovnako ako samotný produkt dôležitý aj jeho imidž a firmy vynakladajú nemalé prostriedky na jeho prezentáciu. V kiteboardingu značky prichádzajú každoročne na trh s novými modelmi a tie treba najprv čo najlepšie nafotiť a natočiť v akcii. Spýtali sme sa preto chalanov od CrazyFly, ako prebiehali produktové photoshooty v minulosti a čo sa zmenilo dnes.
Laci Kobulsky

2005

Úplne prvý photoshoot bol v roku 2005 na produkty na rok 2006. Vtedy sa, samozrejme, iba fotilo, nerobilo sa žiadne video. Dokopy sa fotilo 5 modelov dosiek a celkovo sme mali 7 modelov dosiek. Dnes ich je 14, plus, samozrejme, ďalšie produkty: 3x kity, bar, 3x viazanie, 3x foil, boardbagy a apparel.

Photoshoot bol v Thajsku u nášho dílera, ktorý bol Rakúšan a zároveň aj jazdec na fotkách, plus jeden lokálny jazdec.  Fotil big boss, Jozef Bukovčák, ktorého na ceste sprevádzal môj najstarší brat Jozef Bukovčák ml.

2006

Druhý photoshoot bol na Tarife, takisto v spolupráci s naším zákazníkom, ktorý bol Nemec, a takisto jazdil aj na fotkách. Plus, ďalší miestny jazdec.

2007

V roku 2007 sme boli po prvýkrát fotiť v exotickej destinácii a mali sme profesionálneho fotografa z USA. Boli sme na ostrovoch Turks a Caicos.

2009

Úplne prvý VIDEO a photoshoot bol v Egypte (kite safari) v roku 2009, kde bol takisto po prvýkrát oficiálny CF jazdec Kihwan Kwon z Južnej Kórei. Predtým sme točili s miestnymi jazdcami. Tu sa točil aj úplne prvý CF kite – 2010 Trix kite!

Video točil big boss Jozef Bukovčák, foto Michal Bukovčák, bola to aj moja premiéra, ale bol som tam len na kiteovom výlete.

2011

S profi kameramanom sme po prvýkrát robili v roku 2010 pri shoote na produkty na rok 2011, kde sme po prvý raz uviedli na trh viac ako jeden kite. Boli to 3 kity. Bolo to tiež po prvý raz, ako z photoshootu vyšlo viac ako jedno video.

2012

Na produkty na rok 2012 photoshoot nebol, lebo bola ekonomická kríza. 🙁

2013

Predaj bol však pre nás aj počas krízy prekvapivo dobrý, a tak produktový rok 2013 videl aj prvý photoshoot, ktorý by som nazval ako prvý „normálny“ alebo „poriadny“ shoot.
Boli sme v Grécku na Rodose s troma CF jazdcami (žiadni lokáli), s profi kameramanom Marošom Kočanom a fotil náš Miško Bukovčák.

2014

Na ďalší rok sme zopakovali osvedčený Rodos, akurát ku kamere a foťáku sa dostal Pavol Bukovčák. To bola zároveň aj moja premiéra v úlohe režiséra celého shootu. Bohužiaľ, sklamal nás vietor a aj preto prišlo k veľkému zlomu.

2015

A ten sa odohral práve v ďalšom roku na produkty na rok 2015 – tu sme sa rozhodli, že chceme našu značku posunúť a vsadili sme na úplne profi špecializovaného kameramana a fotografa: Andreho Magaraoa.
Destinácia Karibik: Antigua a Barbuda

Bol to jeden z najväčších a najdrahších shootov v našej histórii. Stál cca sedemkrát toľko ako ten úplne prvý v roku 2005. Vzniklo z neho parádnych 6 videí, čo je asi aj doteraz náš rekord. Dokonca sme tam mali až štyroch jazdcov. Pri tomto rozpočte sme nechceli riskovať, že by sa nám počas filmovania jazdec zranil a potom by ich bolo málo. Vo videách sa tiež po prvý raz objavil profesionálny hlas (hovorené slovo).

2015 – dodnes

Od produktov na rok 2015 to boli ďalšie 3 roky Karibik, potom Grécko, Dominikánska Republika a Sicília, čoho sa zúčastnil už aj váš šéfredaktor Laci.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu